Αλληλεγγύη: Βρετανοί ηθοποιοί στο πλευρό των Αμερικανών συναδέλφων τους που απεργούν

Αλληλεγγύη από την Ευρώπη στην κίνηση των Αμερικανών ηθοποιών και σεναριογράφων να κατέβουν σε απεργία, ζητώντας υψηλότερες αμοιβές και καλύτερους όρους αποζημίωσης για το έργο τους στην εποχή του streaming, με Βρετανούς ηθοποιούς να στηρίζουν τους συναδέλφους τους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Λονδίνο σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των ηθοποιών στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί Βρετανοί συνάδελφοί τους, όπως οι Σάιμον Πεγκ και Μπράιαν Κοξ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατέβηκαν σε απεργία στις 14 Ιουλίου, με το συνδικάτο των ηθοποιών SAG-AFTRA και εκείνο των σεναριογράφων (Writers Guild of America) να ζητούν αυξήσεις, αλλά και εγγυήσεις ότι δεν θα «αντικατασταθούν» οι καλλιτέχνες από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Το συνδικάτο των Βρετανών ηθοποιών Equity οργάνωσε από την πλευρά του μια συγκέντρωση στη Λέστερ Σκουέρ, όπου την περασμένη εβδομάδα προβλήθηκαν οι πρεμιέρες των ταινιών «Barbie» και «Oppenheimer».


Στη χθεσινή σημερινή διαδήλωση συμμετείχαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ άλλων, οι Ντέιβιντ Ογιελόγιο, Άντι Σέρκις, Ιμέλντα Στόντον, Ναόμι Χάρις και Χέιλι Άτγουελ. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, Ρομπ Ντιλέινι, που είναι μέλος του Equity και του SAG-AFTRA, ο οποίος ανέφερε ότι η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συνάδελφοί του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι «ωραίο πράγμα». «Θα νικήσουμε, θα σας δείξουμε πώς οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται για την εργασία τους και θα είναι φανταστικό», σημείωσε ο Ντιλέινι. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22/07/2023 - 14:55