4 τελευταίες παραστάσεις "Dark Vanilla Jungle" του Philip Ridley | Σκην. Γιάννης Βαρβαρέσος | Θέατρο Φούρνος | Στις 6 Μαΐου συζήτηση με εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της βίας

Dark Vanilla Jungle

του Philip Ridley
 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βαρβαρέσος

Στο θέατρο Φούρνος

 

Dark Vanilla Jungle  (3) small.jpg

4 τελευταίες παραστάσεις

Σάββατο και Κυριακή 29-30 Απριλίου & 6-7 Μαΐου

 

 

Το “Dark Vanilla Jungle” του Philip Ridley σε σκηνοθεσία Γιάννη Βαρβαρέσου  παρουσιάζεται στο Θέατρο Φούρνος για 4 τελευταίες παραστάσεις, Σάββατο και Κυριακή 29-30 Απριλίου και 6-7 Μαΐου.

Το Σάββατο 6 Μαΐου μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με ζητήματα βίας και κακοποίησης ανηλίκων, την οποία θα συντονίσει η κ. Αντωνία Τσιριγώτη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας. Η συγκεκριμένη παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00

Το Dark Vanilla Jungle αφηγείται το ταξίδι της Άντρεα στο ρημαγμένο, από μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, σπίτι της. Στην καταβύθιση αυτή στον κόσμο του παρελθόντος παίρνει μαζί της και τους θεατές σε μια «συνωμοσία» που φτάνει στο σήμερα της ηρωίδας.

Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Philip Ridley, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Η κακοποίηση αυτή οδηγεί την ηρωίδα σε οριακές καταστάσεις, όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται, καθιστώντας θολό το τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι είναι οικείο και τι ανοίκειο, τι είναι υποφερτό και τι ανυπόφορο. Ο συγγραφέας κινείται μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου, αδυσώπητης αλήθειας και φαντασίας, με ύφος ταυτόχρονα ωμό, παιγνιώδες, σκληρό αλλά και παραμυθικό. Άλλωστε, όπως λέει και η Άντρεα: «Ποια είναι η λέξη; Καμουφλάζ! Πρέπει να καμουφλάρεις λίγο τα πράγματα, γιατί αλλιώς… ε, όλα θα ήταν  ανυπόφορα».

Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη σε μετάφραση του Γιάννη Βαρβαρέσου.

Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 16.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Philip Ridley
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Βαρβαρέσος
Δραματουργός-Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μαρίνα Κωνσταντινίδου
Μουσική-Ήχος: Yellow Garden
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεωργία Τζο Τσελεπή
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου

Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή

 

INFO
Θέατρο «Φούρνος»
Μαυρομιχάλη 168

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή 25-26 Μαρτίου, 01-02 & 29-30 Απριλίου, 06*-07 Μαΐου

Ώρα παράστασης: Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00  μόνο το Σάββατο 6 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 20.00, λόγω της συζήτησης που θα ακολουθήσει.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (Γενική Είσοδος), 10 ευρώ (Ανέργων, Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ.)

Προπώληση: viva.gr

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν, τους/τις: Ντοντό Σαντοριναίου, Μυρτώ Καμβύση, Αμαλία Κοντογιάννη (επιμέλεια μετάφρασης), Κώστα Χατζηκαλλινικίδη, Τάσο Τσίγκα (sound design μονολόγου), Marcelle Fivaz, Δώρα Καμπόσου, Ευτυχία Νικολοπούλου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.

 

Η άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου χορηγήθηκε από

την Ελληνική εταιρία THE ARTBASSADOR / Performing Arts Management

(www.theartbassador.gr) για λογαριασμό του συγγραφέα PHILIP RIDLEY και

του ατζέντη αυτού ΚΝΙGHT HALL AGENCY (www.knighthallagency.co.uk)