ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ "ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ" ΣΤΟ STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

«Το κιβώτιο»

Του Άρη Αλεξάνδρου

ΓΙΑ 7Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

 

 

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 

Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου μέχρι την Τρίτη 16 Μαΐου

και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 7 μόνο παραστάσεις

 

Στο Studio Μαυρομιχάλη παρατείνονται για μια ακόμη φορά λόγω μεγάλης επιτυχίας και ανταπόκρισης του κοινού οι παραστάσεις του εμβληματικού μυθιστορήματος του Άρη Αλεξάνδρου «Το Κιβώτιο», από τη Δευτέρα 24 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι την Τρίτη 16 Μαΐου για 7 μόνο παραστάσεις.

 «Το Κιβώτιο» παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου. 

 

Ο Φώτης Μακρής, που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο, εκτός από το Studio Μαυρομιχάλη, στα 7 χρόνια των παραστάσεων,  ταξίδεψε με το «Το Κιβώτιο» σε 31 πόλεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και στη Πάφο της Κύπρου (στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017).

 

Το έργο

 

Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου

Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης

Μουσική : Γιώργος Νινιός

 

Παίζει ο Φώτης Μακρής

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (από 24/4 έως 16/5 εκτός από 1/5):

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Κανονικό : 12 ευρώ

Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών : 10 ευρώ

Άνεργοι, Ατέλειες, Α.Μ.Ε.Α. : 8 ευρώ

 

Προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/theatre/studio-mavromixali/to-kivotio-ekti-xronia/