Πρόβα τζενεράλε για την ΕΡΤ η επιχείρηση των ΜΑΤ στο Διοικητήριο της Χαλκίδας

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας υιοθετεί πλήρως ανάρτηση του egnomi.gr.  Σε ανάρτησή του το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το egnomi.gr  (διαβάστε την εδώ) αναφέρθηκε στις ομοιότητες που είχε η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και της αστυνομικής επιχείρησης, που προηγήθηκε, στο Διοικητήριο της Χαλκίδας.
 
Ανάμεσα στα άλλα, που επισημάναμε, τονίζαμε ότι ενδεχομένως η επέμβαση στο Διοικητήριο της Χαλκίδας να αποτελούσε την πρόβα τζενεράλε για την επιχείρηση στην ΕΡΤ, που ακολούθησε χρονικά. Την άποψη αυτή υιοθετεί πλήρως το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης και εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής: 
 
"Η εισβολή των ΜΑΤ και η ανακατάληψη  του Διοικητηρίου της Εύβοιας και η σύλληψη εργαζομένων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, αποτέλεσαν την πρόβα τζενεράλε  της εισβολής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Η Κυβέρνηση των υποτελών, ειδικεύεται στην πρακτική του ρεσάλτο, προκειμένου να επιβάλλει  τις αντεργατικές και αντιδημοκρατικές επιλογές της.
Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις προστασίας του Νόμου και των πολιτών για να εφαρμόσει παράνομες και αντιλαϊκές αποφάσεις.
 
Με πράξεις  Νομοθετικού Περιεχομένου και Προεδρικά Διατάγματα και την συνεπικουρία των δυνάμεων καταστολής, επιδεικνύοντας πυγμή και αποφασιστικότητα, ισοπεδώνουν δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις, στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου  εκσυγχρονισμού, επαναφέροντας στη μνήμη μας τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.
Η λογική της Κυβέρνησης στο δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» την έχει οδηγήσει προ πολλού σε οριστικό διαζύγιο με την κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, που βιώνουν έντονα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και έζησαν στο  πετσί τους, τις  μεθόδους επιβολής αυτών των αποφάσεων εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση στο δικαίωμα της εργασίας τους.
 
Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, για  να αποτρέψουμε τους  αντεργατικούς σχεδιασμούς, που επιβάλλουν Κυβέρνηση, Τρόικα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του Αγώνα".
 
Πηγή: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54