Συμπαράσταση στους συλληφθέντες των σωματείων του ιδιωτικού τομέα Εύβοιας

Κύμα συμπαράστασης ξεδιπλώνεται προς τους εργαζόμενους και τους ανέργους που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας της Εύβοιας.

   
 "Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας, δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων των Σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα του νομού μας.
   Ο αγώνας όλων των εργαζόμενων ενάντια στις εξαθλιωτικές πολιτικές Τρόικας και Κυβέρνησης, στις σφαγιαστικές εργοδοτικές πρακτικές που λειτουργώντας πλέον ασύδοτα, δημιουργούν αφόρητες συνθήκες ανεργίας και απόγνωσης, είναι κοινός στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.
   Με τις συλλήψεις των άνεργων και απλήρωτων για μεγάλο διάστημα συναδέλφων μας, στο υπό κατάληψη διοικητήριο της Εύβοιας, επιχειρείται να επιβληθεί κλίμα καταστολής, αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού όσων αντιστέκονται στη λαίλαπα των μέτρων που τσακίζουν την Ελληνική κοινωνία.
   Προειδοποιούμε ότι η επιχείρηση καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων ούτε θα αναστείλουν τους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
  Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δε θα σταματήσουν με συλλήψεις αλλά με αλλαγή των επαχθών για την κοινωνία πολιτικών".

Πηγή: Eργατικό Κέντρο Εύβοιας

Σύλλογος εργαζομένων υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

"Το Δ.Σ του σωματείου των εργαζομένων υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της Περιφέρειας την επέμβαση της Αστυνομίας για την διάλυση της κατάληψης στο Διοικητήριο".
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζονται -μεταξύ άλλων-τα εξής:
" Η απόφαση της κυβέρνησης να ανακόψει τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων που με την κατάληψη του διοικητηρίου της Εύβοιας επί 36 ημέρες με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, δείχνει ότι είναι πιστή στην εξυπηρέτηση των προνομίων των καπιταλιστών και ότι δεν της καίγεται καρφί για τα δικαιώματα των εργαζομένων."

Πηγή: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη


Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Χαλκίδας:
"Όσο κλιμακώνεται η κυβερνητική-κρατική βία τόσο πλησιάζει η ώρα της ανατροπής.
Τώρα καταλάβαμε επιτέλους ποιους θεωρούν σαν "άκρο" του πολιτικού συστήματος ο Σαμαράς, ο Δένδιας και η άθλια κυβέρνησή τους. Μας το έδειξε η επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί στην Χαλκίδα ενάντια στους για μήνες και χρόνια άνεργους εργάτες που είχαν καταλάβει το κτίριο της νομαρχίας στην Εύβοια παλεύοντας ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων που μαστίζει την περιοχή τους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει η κυβερνητική συμμορία και οι φίλοι τους επιχειρηματίες που φουντάρουν τα εργοστάσια και σώζουν  τις τσέπες τους.
Αυτό έκαναν και πριν λίγες ημέρες με τους μαθητές στην Λαμία και αλλού, αυτό θέλουν να κάνουν με όλους τους αγώνες.
Το όνειρο  του Σαμαρά και της τρόικα, των καναλαρχών  -που υπεξαιρούν δωρεάν τις συχνότητες- και των παπαγάλων μεγαλοδημοσιογράφων στα ΜΜΕ και κάτι  κρατικοδίαιτων «διανοούμενων» που έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια βρίζοντας την «βία» των αγωνιζόμενων είναι ένα! Να παραμείνει ανεξέλεγκτη, άτεγκτη και αποκλειστική η μόνη πραγματική βία. Η βία της κυβέρνησης, του κράτους και της εργοδοσίας. Η βία των δυνάμεων καταστολής. Να οδηγούν τον λαό στην σφαγή και αυτός να φωνάζει «σφάξε με πασά μου να αγιάσω».
Άξιος ο μισθός σας, αλλά σας πληρώνουν τσάμπα. Δεν πείθετε κανέναν. Δεν θα σας περάσει!
Ο κόσμος της δουλειάς έχει τεράστια δύναμη για να ανατρέψει αυτήν την άθλια πολιτική... και να πετάξει στα σκουπίδια τους υπηρέτες της!".

Πηγή: www.antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54