ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατά Σαμαρά

Έντονες αντιδράσεις τόσο από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε στην ομιλία του ο Α. Σαμαράς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση τον χαρακτήρισε «αρχιερχέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων», ενώ το ΚΚΕ τον κατηγόρησε ότι απαιτεί «υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική επιδιώκοντας να βάλει στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις προβοκάτσιες με τις δίκαιες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις».

 

Ο πρωθυπουργός δημιουργεί κλίμα έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού

«Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη ΧΑ, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, τονίζει.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές, στον βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης. Προσθέτει επίσης, ότι «την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Για τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα "δημοκρατικής ευθύνης" που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»

«Ως εδώ κ .Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».

ΚΚΕ: Ολοι στο ιδιο τσουβάλι

«Παρά το ότι η εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής καμιά σχέση δεν έχει με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα περί νομιμότητας με στόχο να επιβάλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με τις προσπάθειές του να την εξωραΐσει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος», προστίθεται στο σχόλιο του κόμματος.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Καμιά αναμονή, οργάνωση τώρα της πάλης του λαού, συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11/10/2013 - 18:52