Συνεχίζεται η κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, από σωματεία εργαζομένων

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται η κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από το Εργατικό Κέντρο και πρωτοβάθμια σωματεία εργοστασίων του νομού, με τη συμπαράσταση και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ανακοίνωση την οποία απευθύνει σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας ζητάει να φουντώσει η φωτιά του αγώνα σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

"Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και τα συνδικάτα, θα συνεχίσουν τον Αγώνα τους πιο ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ και ΜΑΖΙΚΑ,  μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ  το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη δουλειά, στα κοινωνικά αγαθά, στην υγεία και εντέλει στην ίδια τη ζωή και αξιοπρέπεια.

Ήρθε η ώρα, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, να συσπειρώσουμε  τον ΑΓΩΝΑ και η σπίθα  που  άναψε στην Εύβοια αλλά από ότι φαίνεται σε  όλη την Ελλάδα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να την φουντώσουμε τη ΦΩΤΙΑ, ώστε να κάψουμε τις μνημονιακές πολιτικές τους.

Σας Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε  να προβείτε στις ανάλογες δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, για να σταματήσουμε επιτέλους αυτούς που σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό ΒΙΑΙΑ και βασανιστικά τους Έλληνες εργαζόμενους."

 


Έγκλημα το κλείσιμο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης
 

«Εγκληματική ενέργεια» χαρακτηρίζει το κλείσιμο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης, τονίζοντας ότι αποτελεί εργασιακό πνεύμονα σε μία περιοχή που μαστίζεται από ανεργία σε ποσοστό 80%.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι ακόμη και ο χρόνος του κλεισίματος είναι παράλογος, αφού η Μεσόγειος φλέγεται με τα γεγονότα στη Συρία και η Ηλεκτρομηχανική Κύμης είναι η μοναδική βιομηχανία που μπορεί να παράγει στολές προστασίας στην χρήση χημικών όπλων.


Πηγή: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη   

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54