από πρόσφατη κινητοποίηση ξενοδοχούπαλλήλων στην Εύβοια

Γύρισε από αναρρωτική άδεια και τη χτύπησε ο προϊστάμενος - επίθεση σε καθαρίστρια σε ξενοδοχείο στην Εύβοια

Επίθεση εναντίον εργαζόμενης στην καθαριότητα ξενοδοχείου στην Εύβοια, καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων επισιτισμού νομού Ευβοίας και στρέφεται εναντίον του μετρ στο ξενοδοχείο Holidays In για φραστική και σωματική επίθεση σε βάρος εργαζόμενης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:
«Καταγγέλλουμε την προκλητική φραστική και σωματική επίθεση που έκανε ο Τόγιας Γιώργος, μετρ (προϊστάμενος) στο ξενοδοχείο HOLIDAYS IN σε βάρος συναδέλφων του υλοποιώντας εντολές της εργοδοσίας. Στο τμήμα που είναι υπεύθυνος επικρατούν εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, ωράρια που ξεπερνούν τις 12 – 13 ώρες, ενώ εργασίες του εστιατορίου εκτελούν και εργαζόμενοι του εργολάβου καθαριότητας!!!
Το συμβάν της επίθεσης έγινε την Κυριακή 25 Αυγούστου, όταν μία εργαζόμενη του τμήματος ζήτησε βοήθεια στο πόστο της. Τότε δέχτηκε επίθεση αρχικά φραστική και στη συνέχεια σωματική ώστε να κάνει τη δουλειά χωρίς καμία απολύτως βοήθεια!!! Στο συμβάν ενεπλάκησαν και άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι επίσης δέχτηκαν απειλές από τον μετρ (προϊστάμενο), Τόγια Γιώργο. Η εργαζόμενη με την οποία ξεκίνησε η αντιπαράθεση πριν λίγες ημέρες είχε επιστρέψει από αναρρωτική άδεια που είχε πάρει μετά από εργατικό ατύχημα που είχε στις 13/7/2013 λόγο της εντατικοποίησης που επικρατεί στο τμήμα αλλά και σε όλο το ξενοδοχείο!!! Επίσης είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου.
Η συγκεκριμένη στάση του μετρ (προϊστάμενου) είναι αυτό ακριβώς που απαιτεί η εργοδοσία. Οι προϊστάμενοι να πιέζουν μέχρι τελικής πτώσης τους εργαζόμενους στα τμήματα που έχουν την ευθύνη για να κερδίζουν αυτοί περισσότερα. Σαν αντάλλαγμα προσφέρουν μερικά ψίχουλα παραπάνω. Παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι σε βάρος του προέδρου του σωματείου, από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Θεόδωρο Βενέρη.
Κανένας εργαζόμενος από όποια θέση και εάν βρίσκεται να μην θρέφει καμία αυταπάτη ότι τα συμφέροντά του μπορούν να παραλληλιστούν με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μοναδικός τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής της εργατικής τάξης και του λαού είναι ο ενωτικός αγώνας ενάντια στα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους.
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ».


Πηγές: http://www.eviaportal.gr/, http://www.star.gr, http://eviazoom.blogspot.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54