Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

‘’ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Η ΑΥΞΗΣΗ 13% ΚΑΙ 20% ΤΟΥ ΦΠΑ’’

 

ΔΙΑΜΗΝΥΣΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

 

‘’Ολέθριες, θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αφού θα πλήξουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και θα επιφέρουν βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να ζήσει κανένα νησί του Αιγαίου, από το πιο μεγάλο έως το πιο μικρό. ‘’ τόνισαν οι ομιλητές στη χθεσινό- βραδινή συγκέντρωση αυτοδιοικητικών ,παραγωγικών τάξεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Πλατεία Κύπρου της Ρόδου, ενάντια στο ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Σήμερα δίνεται η μάχη για την αξιοπρέπεια των νησιωτών να μένουν στον τόπο τους, έχοντας την ελπίδα να προοδεύσουν…τόνισε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος συμπληρώνοντας ότι «η σημερινή συνάντηση δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τις δύο- τρείς μονάδες ενός συντελεστή ΦΠΑ. Έχει να κάνει με όλη αυτή τη προπαγάνδα κατά των νησιωτών η οποία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια με το να λοιδορείται συνεχώς και με το να κατασυκοφαντείται με δημόσιο λόγο υπεύθυνων παραγόντων το ειδικό καθεστώς, το ελάχιστο αυτό τελευταίο οχυρό νησιωτικότητας, που ίσχυσε στα νησιά μας», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος

«Είναι ένας αγώνας για την πρόοδο μας, ένας αγώνας ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ιάκωβος Γρύλλης.

«Για μας ο τουρισμός είναι το DNA μας, είναι το ψωμί μας. 13%, 20% ΦΠΑ δεν πρόκειται να οδηγήσει ούτε σε ανάπτυξη, ούτε σε επιβίωση. Μονάχα σε λουκέτα. Σε εθνική αυτοχειρία.» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά

«Δεν θα επιτρέψουμε τον θάνατό μας, να τον χειροκροτήσουν σιγά – σιγά».

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 7 το απόγευμα θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη από τον Δήμο Ρόδου, με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών τάξεων, κοινωνικών εταίρων, φορέων, κομμάτων και αιρετών για να καθοριστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων για τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά..

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών Βασίλη Παπαδόπουλο και τον επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Γιώργο Τσαρμπόπουλο, δέχθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αντικείμενο το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και κυρίως η Κως και η Σύμη, όπου αυτήν την περίοδο έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Την ανάγκη στελέχωσης το ταχύτερο δυνατόν της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στο Νότιο Αιγαίο, τόνισε ο Περιφερειάρχης καθώς και της εξασφάλισης υλικοτεχνικών υποδομών και αξιοποίησης κρατικών ακίνητων για τις δομές προσωρινής κράτησης.

Ο κ. Χατζημάρκος, πρότεινε και την ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 235/2007 για τους συνοριοφύλακες, προκειμένου να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν οι χώροι υποδοχής.

’’Δυστυχώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα παραπάνω, διότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα, ούτε μας δίδεται νομοθετική δυνατότητα γι αυτό.’’ διευκρίνισε ο κ. Χατζημάρκος προσθέτοντας πως οποτεδήποτε το θεσμικό περιβάλλον μας το επιτρέψει, θα δώσουμε και παραπάνω βοήθεια.‘’

‘’ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ’’

 

ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η ομάδα «Μαμάδες στη Ρόδο», οι ομάδες θεάτρου «Ανέμη» της Μαρίας Μανιώτη και η σχολή χορού Έλλη Παρασκευά θα παρουσιάσουν το έργο «Το αγόρι με την βαλίτσα» του Μάικλ Κένι αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11 το πρωί στο θέατρο του Κολλεγίου Ρόδου παρουσία του προέδρου του Χαμόγελου του παιδιού.
Τιμή εισόδου, πέντε ευρώ. Τα έσοδα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού ενώ
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός ‘’ΠΑΛΜΟΣ.’’ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩΓ.ΖΕΡΒΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

‘’ Να αφήσει τα όψιμα αντικυβερνητικά του γυμνάσματα (άλλωστε, όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά) και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στον πρώτο πολίτη του νησιού.’’ καλεί τον δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΙΕΣΗ Γιάννης Ζερβός αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικό ζητήματος.

 

‘’Είναι αδιανόητο’’ υπογραμμίζει ‘’ η Κως να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Δημοτική Αρχή του κου Κυρίτση να νίβει τα χέρια της, αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση και τον υγειονομικό κίνδυνο που διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Όπως είναι ακατανόητο, η δημοτική αρχή να επικαλείται την αξία της  τουριστικής εικόνας του νησιού τη στιγμή που δεν πράττει τα στοιχειωδώς απαραίτητα για να την υπερασπιστεί.’’

Ο κ Ζερβός καλεί για τελευταία φορά,  τον Δήμαρχο να φέρει το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να καθοριστεί η συνδρομή του Δήμου στην εξεύρεση άμεσης λύσης, γιατί άλλη υπεκφυγή δεν χωράει. Καταντά επικίνδυνη’’καταλήγει.

 

ΕΠΑΡΧΟΣ ’’ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ’’

‘’Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο κ. Καματερός ότι αυτό που ονομάζει «αλλαγή στάσης» είναι αποτέλεσμα της ακατανόητης στάσης του Υπουργείου Εσωτερικών να μην θεσμοθετήσει το δικαίωμα στις Περιφέρειες να εκτελούν δαπάνες απαραίτητες για την διαχείριση του ζητήματος.’’ δηλώνει ο έπαρχος Κω Γιώργος Χαλκιδιός απαντώντας στον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό γιατί η Περιφέρεια άλλαξε στάση στο θέμα υποστήριξης λύσης για τους πρόσφυγες.

‘’Δεν μπορεί ‘’συμπληρώνει’’να μην γνωρίζει ο κ. Καματερός ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ήταν εκείνος που ζήτησε προσωπικά σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να δώσει χρήματα, από δικούς της πόρους για να βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί ενώ συνεχίζουν οι πιέσεις για εκτέλεση δαπανών των οποίων η νομιμότητα αμφισβητείται!’’

.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό κέντρο Βορείου Συγκ/τος σωματεία και συλλόγους ιδιωτικού & δημόσιου τομέα  στις 7:00 στην αίθουσα του Εργατικό Κέντρου για οργάνωση του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιήσει στις 11 Ιουνίου στην Πλ.Καζούλη.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ,που αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του στην Πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, υποστηρίζει πως ’’Οι εξελίξεις δείχνουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού, επισημαίνει μεταξύ άλλων την εκρηκτική κατάσταση  στον χώρο της Υγείας καθώς και τη προοπτική νέων μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ

Πενήντα τεμάχια του είδους ξιφία συνολικού βάρους 1.700 kgr, ένα τεμάχιο του είδους ερυθρού τόνου συνολικού βάρους 198,26 kgr, και πενήντα πέντε τεμάχια του είδους ξιφία συνολικού βάρους 1.835 kgr, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από επιθεωρήσεις σε αλιευτικά σκάφη κατά τον κατάπλου τους στο λιμάνι της Καλύμνου.

Οι ποσότητες των αλιευμάτων προσφέρθηκαν σε ιδρύματα, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54