Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Γ. Βαρουφάκης: Κλείνει η διαπραγμάτευση για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

«Συνεχίζεται και κλείνει η διαπραγμάτευση για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Οι όροι όμως θα αλλάξουν και η σύμβαση θα είναι θετικότερη για το ελληνικό Δημόσιο. Με προβληματίζει μόνο η ιδέα ότι τα αεροδρόμια καταλήγουν μόνο σε μία εταιρία», ξεκαθάρισε, απαντώντας χθες Πέμπτη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ στη Βουλή, Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Για ασάφεια κατηγορεί την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Ν.Δ. - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις απαντήσεις του κ. Βαρουφάκη.Ο κ. Αυγενάκης, χαρακτηρίζει «αναμφισβήτητα επικερδή» τη συμφωνία της προηγούμενης συγκυβέρνησης,ενώ χαρακτηρίζει νομοθετικά αδρανές το έργο του υπουργού Οικονομικών.

Εκτάκτως στο «Δασκαλογιάννης» ο Γιώργος Σταθάκης

Στο αεροδρόμιο Χανίων "Δασκαλογιάννης" θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση του αερολιμένα όλα τα τρέχοντα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα, ειδικά δε των αναλώσιμων υλικών και των καυσίμων.Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, ενώ ο κ. Σταθάκης έχει ζητήσει να δει και τους εργαζόμενους.Επίσης, ο κ. Σταθάκης αναμένεται να συζητήσει και το θέμα που έχει προκύψει με την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του αεροδρομίου.

Απειλεί με διακοπή επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού ο εργολάβος

Την προειδοποίηση ότι θα διακόψει τις εργασίες επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, μετέφερε ο εργολάβος που έχει αναλάβει την επέκταση του έργου. Ο εργολάβος επέδωσε στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ έγγραφο αναστολής των εργασιών, ζητώντας την άμεση εξόφλησή του. Από την πλευρά του ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ Κώστας Στεργιάννης, εξήγησε πως οι 700.000 που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορούν να εκταμιευθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Β. Βαγιωνάκη και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ερώτηση με την οποία επιδιώκουν να διερευνήσουν τις προθέσεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, σχετικά με τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ αυτών και η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγιωνάκη.

Παράταση στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Δήμο Χανίων

Παρατείνεται και στο Δήμο Χανίων, η προθεσμία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση.Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό, από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν. Ειδικά στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής των κυρίως οφειλών, προβλέπεται πλήρης (100%) απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου ΧΑΝΙΩΝ (τηλ.28213-41756).

Γ. Μαλανδράκης: Αναγκαία η επέκταση και αναβάθμιση του σταδίου στον Ταυρωνίτη

Το θέμα της επέκτασης και αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Ταυρωνίτη, επαναφέρει με έγγραφό του προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Γ. Γρ. Αθλητισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον υπεύθυνο Αντιπ/ρχη για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού και τους Βουλευτές του Νομού- ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. Όπως επισημαίνει στο επικαιροποιημένο έγγραφο, η δημιουργία ενός Εθνικού Σταδίου στην ευρύτερη περιοχής της Δυτικής Κρήτης εξακολουθεί να είναι επιτακτική ανάγκη, με δεδομένο ότι η Ομάδα ΠΑΕ Πλατανιάς είναι στη Super League, αλλά και την άνοδο στην Β΄ Κατηγορίας της Ομάδας του ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΥ, είναι αναγκαία η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού σταδίου και για την διεξαγωγή των αγώνων.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στους «Ενεργειακούς Διαλόγους» για τη Διατλαντική Ενεργειακή Ασφάλεια

Στην ημερίδα για τη Διατλαντική Ενεργειακή Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε από το «Greek Energy Forum» στις Βρυξέλλες συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης που εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη. Η ημερίδα, στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι απ’ όλο τον κόσμο (πλην Ρωσίας), αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων, στις Βρυξέλλες, είχε σκοπό να συζητηθούν όλα τα θέματα της διατλαντικής ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και οι εξελίξεις του τομέα μετά το 2020.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Κύπρου και Ελλάδας, που απασχολεί έντονα την Ε.Ε. αφού αποτελεί ουσιαστικά εγχώρια παραγωγή και εγγυάται εν μέρει την ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τα έργα των αγωγών διασύνδεσης για τη μεταφορά των παραγόμενων ποσοτήτων και την εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας, το θέμα θέσπισης ενός σταθερού, μη γραφειοκρατικού κανονιστικού πλαισίου, η οικονομική σχέση των υδρογονανθράκων που θα εξορυχθούν σε χώρες της Ε.Ε. με τη διεθνή αγορά, οι επί μέρους θέσεις των κρατών – μελών της Ε.Ε., ο ρόλος της Τουρκίας, της Αυστραλίας, της Κίνας, αλλά και την Ουκρανίας με τα ιδιαίτερα πολιτικά προβλήματα, κ.α.Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54