Στην ΕΡΤopen Αντιπροσωπεία της UNI MEI GLOBAL με επικεφαλής τον γενικό περιφερειακό γραμματέα Oliver Rothig (ηχητικό)

Την ΕΡΤopen επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της UNI MEI GLOBAL με επικεφαλής τον γενικό περιφερειακό γραμματέα Oliver Rothig.
Η Παγκόσμια Ένωση UNI ΜΕΙ - Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Διασκέδασης και Τέχνης αντιπροσωπεύει πάνω από 140 εθνικά συνδικάτα και συντεχνίες, περισσότερους από 370.000 δημιουργούς, τεχνικούς, κι άλλους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις βιομηχανίες ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο.
Η Παγκόσμια Ένωση UNI ΜΕΙ κι ο τομέας των μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και τεχνών χαιρετίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη αναδιαμόρφωση του χάρτη των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, την επανίδρυση της ΕΡΤ και την αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Η UNI MEI στηρίζει το όραμα της κυβέρνησης για μια συνολική μεταρρύθμιση και ρυθμιστική προσέγγιση, η οποία στοχεύει στην δημιουργία ενός συστήματος στον τομέα των μέσων ενημέρωσης που θα βασίζεται στον πλουραλισμό, την πολυμορφία, την καθολική πρόσβαση και τη δέσμευση για ένα διττό σύστημα εμπορικών καναλιών και ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Ολόκληρη η ανακοίνωσή της UNI ΜΕΙ για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤhttp://www.ertopen.com/show/item/30688-se-anakoinwsh-ths-h-uni-mei-chairetizei-ton-agwna-twn-ergazomenwn-ths-anoikths-ert-kai-thn-desmeysh-ths-kybernhshs-gia-thn-dikaiwsh-toys

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η αντιπροσωπεία της UNI MEI μεταξύ άλλων συναντήθηκε στην ΟΤΟΕ με εκπροσώπους των Συνδικάτων που αντιστάθηκαν στη λιτότητα και τα μνημόνια.


H αντιπροσωπεία της UNI ΜΕΙ μαζί με συνεργείο της ertopen, επισκέφτηκαν την δομή Κοινωνικού Συσσίτιου- Equal Society στην περιοχή του Κολωνού για τη σίτιση των απόρων στην περιοχή του Κολωνού στην οδό Αλικαρνασσού 49 οπού ενημερώθηκαν για την προσφορά του κοινωνικού συσσιτίου στους άπορους της περιοχής . 


Επίσης η αντιπροσωπεία της UNI MEI GLOBAL με επικεφαλής τον γενικό περιφερειακό γραμματέα Oliver Rothig πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο οικονομικών με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη ο οποίος τους ανέλυσε τις Προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έφεραν οι προηγούμενες μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.


Σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 θα βρεθούν στη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΤΟΕ οι εκπρόσωποι των Ευρωπαικών Συνδικάτων που αντιστάθηκαν στη λιτότητα και τα μνημόνια. Βησσαρίωνος 9 και Σίνα στην Αθήνα (δίπλα στο σταθμό του metro πανεπιστήμιο).
O γενικός περιφερειακός γραμματέας της UNI MEI Oliver Rothig έκανε και αφιέρωση για τον 20μηνο ανεπανάληπτο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ στην αίθουσα της έκθεσης φωτογραφίας στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, επίσης στο στούντιο του πρώτου προγράμματος της ΕΡΤopen ο επικεφαλής γενικός περιφερειακός γραμματέας της UNI MEI Oliver Rothig μίλησε με τον δημοσιογράφο Μπάμπη Κοκόση.
Ακούστε το ηχητικό εδώ:

 
Στην ΕΡΤopen Αντιπροσωπεία της UNI MEI GLOBAL με επικεφαλής τον γενικό περιφερειακό γραμματέα Oliver by Ertopen on Mixcloud

την σύνταξη και επιμέλεια του ρεπορτάζ για την ertopen είχε ο Νίκος Κλέτσας.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/02/2015 - 10:16