Στάση εργασίας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Εύβοιας

Το όργιο αυθαιρεσίας που επικρατείστις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς. Παρά τους επιτόπιους ελέγχους και τα πρόστιμα των ελεγκτικών μηχανισμών, ορισμένοι εργοδότες συνεχίζουν να παρανομούν γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ίδια την συντεταγμένη πολιτεία. Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν κατέλθει σε επίσχεση εργασίας.
 

Στο ξενοδοχείο HOLIDAYS όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος του Σωματείου σε επίσχεση εργασίας, εμφανίζεται παρανόμως εταιρεία καθαρισμού που προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες του Ξενοδοχείου (μάγειρες, σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ, θυρωροί κ.λ.π.) το ίδιο συμβαίνει και στο ΕΡΕΤΡΙΑ VILLAGE.

Στο Ξενοδοχείο MALACONDABEACH (σε επίσχεση μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος ) τα δεδουλευμένα ξεπερνούν τους 9 μήνες συν δώρα άδειες Κ.Λ.Π. Στο ξενοδοχείο AVANTIS του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων ΕΥΒΟΙΑΣ συνεχίζει η παράνομη απόλυση της Προέδρου της Ένωσης ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και έχουν βεβαιώσει πλήθος παρανομιών.

Το ΑΝΔΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ είναι το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ όπου 22 εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα από το 2010 άδειες επιδόματα, δώρα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η μη τήρηση της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. η παράνομη απασχόληση εργαζομένων, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η μη τήρηση συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, φέρουν σε απελπιστική κατάσταση τους εργαζομένους, αλλά και την σωστή εξυπηρέτηση των πελατών, όπως δικαιούνται.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ τουρισμός θα αναπτυχθεί με τον ΣΕΒΑΣΜΟ στους Εργαζόμενους και τους ΠΕΛΑΤΕΣ και όχι με ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων. Οι Συνθήκες Γαλέρας που επικρατούν μόνο ΚΑΚΟ κάνουν στον τουρισμό μας και κατ΄ επέκταση στην Εθνική μας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Για όλα αυτά, ενεργοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. το ΔΣ, αποφάσισε την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας την Κυριακή 11-8-2013 από τις 6πμ εως 12πμ.(Έξω από τον OLYMPICSTAR)

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Πηγή - αναδημοσίευση: http://www.eviagate.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54