ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 23/07/2014

Genocid în Gaza
Genocidul poporului palestinian din Fâși aGaza continuă cu aceeași intensitate din partea forțelor miliatre israeliene.
Obiective a israelienilor au devenit acum și spitalele în timp ce la amiază a fost atacat și spitalul de geriatrie.
De la începerea operațiunilor israeliene cu cu 14 zile în urmă au fost uciși 600 de palestinieni peste 3.600 sunt cei răniți 2/3 din fiind copii și femei.
Armata israeliană a distrus systematic infrastructura energetic și de alimentare cu apă și canalizare, clădiri publice și școli dar și sute d elocuințe, transformând Fâș a Gaza într-o imensă intindere de ruine.

Apel la ajutor lansează medicii din Gaza
Apel la ajutor lansează medicii din Gaza către tot mapamondul. Dând curs acestu apel  Infirmeria Socială Mitropoliko și oragnizația Fair Planet au colectat medicamente pentru spitalele din Palestina. Toți cei care doresc să ajute se pot adresa la telefoanele : 210 9631950, 210 94 09 519
 
Justiția cere explicații de la Y. Provopoulos
Explicații în scris de la fostul guvernator al Băncii Greciei, Yiorgos Provopoulos dar și de la alte cadre de vârf ale BCE privind infracțiunea de complicitate directă cu dol, care a fost comisă în dauna statului, au cerut doi Procurori de la Curtea de Apel. Infracțiunea vizează scandalul privind aprobarea răscumpărării Proton Bank, în martie 2010 de către omul de afaceri Lavrentis Lavrentiadis.

Foile de Evaluare restituite ca ,,Inadmisibile,,
Cu calificativul ,,inadmisile,, 100 de asociații sindicale de la spitale, centre de sănătate și unități de prevederi sociale din întreaga țară au fost restituite la poarta Ministerului Sănătății, Foile de Evaluare..
,,Cu acest act protejăm Statul și caracterul social al Sănătății, al muncii și a demnității profesionale,, se mențioează în comunicatul POEDIN.
Angajații din ramura sănătății au efectuat de dimineață o întrerupere de program demonstrând împotriva evaluării în centrul Atenei.

Întâlnire Samaras-Venizelos
Reacțiile muncitorilor față de evaluare crează fisuri în rândul guvernului. Mâine este programată o întâlnire între premier și vicepremier, Antonis Samaras și Evanghelos Venizelos pentru a se depăși diferențele ca urmare și a polemicii iscate între Venizelos-Mitsotakis.
,,Evaluarea promovată de guvern este vehiculul pentru reproducerea statului clintelal,, a accentuat președintele SYRIZA, Alexis Tsipras după întâlnirea avută cu reprezentanții ADEDY.

Recursul ADEDY amânat încă o săptămână
O amânare pentru săptămâna viitoare a primit recursul ADEDY privind verdictul Consiliului de Stat care decisese că greva privind evaluarea era, ilegală.
Ministerul Reformelor Administrative este hotărât să procedeze la concedierea a 6.500 de funționari publici până la sfârșitul anului, aceasta fiind una din nenumăratele angajamente ale guvernului față de creditorii internaționali.

FMI: ajustarea bugetară nefructuoasă
Ajustarea bugetară și reducerea drastică a salariilor urmate de Grecia nu au îmbunătățit competitivitatea-ci mai mult- au dus la scăderea productivității. Aceasta este concluzia generală a noului raport a Fondului Monetar Internațional care a fost făcut public ieri.

Datoria suverană a crescut cu 13,5%Cu  13,5%  a crescut datoria suverană elenă conform datelor publicate ieri de Eurostat. Suma totală se ridică la 314,8 miliarde euro ceea ce reprezintă 174,1% din PIB. În paralel datele ELSTAT pentru 2013 arată că 34,6% din greci trăiesc sub pragul sărăciei, rată care are un trend ascedent.
 Competitivtate datorie suverană, FMI pragul sărăciei

NERIT cere ce nu-i aparține!
Pentru 3 septembrie s-a amânat judecarea dosarului privind măsurile de siguranță cerute de  NERIT care cere restituirea spațiilor utilizate de POSPERT care acum aparțin Ministerului de Finanțe, de la clădirea ERT. De asemenea cere izgonirea personalului Cooperativei personalului ERT deși se află acolo ldupă hotărea judecătorească favorabilă ei dar și închiderea celei de-a doua cantine care fusese concesionată  în baza legii pentru persoane handicapate.

Manifestațiile din Creta continuă pe mare
O manifestație de protest pe mare organizează Grupa Coordonatoare împotriva chinicalelor din creta. Manifestația va demara mâine astfel încât vasele care vor participa la manifestație să se afle cât mai aproape posibil de nava care transportă chimicalele din Siria.

Mesaj Papoulias la a 40a aniversare a Democrației
Nevoia de a se proteji democrația în Grecia a fost punctată de președintele Republicii, Karolos Papoulias, -persoana care semnează nenumărate ordonanțe de urgență- în mesajul adresat cu prilejul a celei de-a 40a aniversare de la restaurarea democrației în Grecia.

Concert musical cu Ansamblul Liberei ERT
Mâine 24 iulie la ora 19:00 Ansamblul muzical a Liberei ERT organizează un concert de solidaritate cu lupta femeilor de servici de la ministerul de Finanțe, în Piața Syntagma. Vă invităm să luați parte, să ne unim vocile în lupta comună împotriva guvernului care aruncă negru în viețile noastre.

Noi tulburări în Libia
Cel mai grav atac de până acum asupra aeroportului Tripoli, din Libia, a avut loc duminică, când pe rețelele sociale au început să apară și fotografii cu un avion care luase foc.Tulburările au loc l anumai câteva zile înainte ca noul parlamnet să-și înceapă activitatea la 4 august.
Atacul islamiștilor a avut o replică dura, aeroportul transformându-se intr-un câmp de luptă. Cinci persoane au murit, printre care și un civil, iar mai multe aparate au suferit pagube.

O nouă tragedie aviatică
51 de persoane au murit, iar alte 7 au fost ranite, miercuri, in urma unui accident aviatic petrecut in timpul unei incercari de aterizare fortata a unui aparat de zbor al companiei TransAsia Airways.
Cauzele accidentului ar putea fi legate de taifunul Matmo, care trecuse peste Taiwan si insula Penghu in aceeasi zi, aducand vanturi puternice si ploi masive. Pe retelele de socializare taiwaneze, martorii oculari vorbesc de un incendiu atat de puternic incat ploaia nu l-a putut stinge.
Aeroportul Magong a fost inchis imediat dupa incident.

Meteo
Vreme frumoasă pentru mâine prevede EMY și numai în Macedonia răsăriteană și Thraki se vor semnala ploi locale și vijelii spre după amiaza zilei de mâine  În Attica temperatura va atinge 32 de grade La Thessaloniki  29 de grade Celsius

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54