Κοινωνική κατοικία για άστεγους ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς

Με το χρονίζον ζήτημα των αστέγων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης αποφάσισε να ασχοληθεί η κυβέρνηση μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε το θεσμό της κοινωνικής κατοικίας, ως κύρια παρέμβαση, στο πλαίσιο της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αξιοποιήσει κάποιο ακίνητο που διαθέτει προκειμένου να στεγάσει άστεγους.

Επίσης προβλέπεται και η διάθεση παράλληλα και άλλων παροχών, κυρίως ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, ενώ ανακοινώθηκε και η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Αμεσης Βοήθειας Αστέγων στην πλατεία Βάθη.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης σε «συντονισμό» και συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας τη νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών, χωρίς τα φορολογικά βάρη που τις συνόδευαν.

 

Οι εξαγγελίες ακολούθησαν σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας αλλά κανείς από το ΠΑΣΟΚ. Ούτε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας κυρία Έφη Πέγκου.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με Το Βήμα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία χαρακτήρισε τη σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης», ενώ έκανε λόγο και για προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τις εξαγγελίες σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ.

Οι ενστάσεις όμως προχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος καθώς το όλο πρόγραμμα, λένε, το προετοίμαζε επί μακρόν ο κ. Κεγκέρογλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/04/2014 - 23:24