Ο Α. Τσαυτάρης επείσθη τελικά από το Ε. Βενιζέλο να βαλει την υπογραφή του για να μην τιναχτεί η συμφωνία με την τρόικα στον αέρα

Στο ΠΑΣΟΚ "κρέμεται" η κυβέρνηση

Τρία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα έληξε το θρίλερ της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου καθώς μέχρι εκείνη την ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης δεν έβαζε την υπογραφή του, αλλά τελικώς μετά από έντονες παρασκηνιακές “διαπραγματεύσεις” και παρέμβαση του ίδιου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου επείσθη να βάλει την υπογραφή του για να μην τιναχτεί η συμφωνία με την τρόικα στον αέρα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε έντονες επιφυλάξεις για την τελική διατύπωση της ρύθμισης για το γάλα, καθώς υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες ηλεκτρονική παρέμβαση-προειδοποίηση του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μόρς για τήρηση των συμφωνηθέντων για το γάλα διαφορετικά θα ακυρωθεί το σύνολο της συμφωνίας Αθήνας-τρόικας!

 

 

 

Την πληροφορία περί email Μόρς πάντως διέψευσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζιδάκης δηλώνοντας ότι δεν έχει δει κανένα e-mail από την τρόικα για το γάλα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «θα τιμήσει τη συμφωνία» και “δεν χρειάζεται καμία υπόδειξη για αυτό”, σημειώνοντας παράλληλα ωστόσο ότι υπάρχουν “συνεχείς επαφές” με τεχνικές ομάδες της τρόικας.

 

Η στάση του κ. Τσαυτάρη, οι έντονες επιιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όπως διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της ΚΟ αφενός για το γάλα και το πως διαπραγματεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης συνθλίβοντας τους Έλληνες παραγωγούς (Ν. Σηφουνάκης) και την απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία που ακολουθείται για μια ακόμη φορά ευτελίζοντας το ρόλο των βουλευτών (Ν. Μωραίτης), αλλά και το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις Τράπεζες θέτουν σε “συναγερμό” το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη.

 

Το πρόβλημα κατά το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι στην ΚΟ της ΝΔ αλλά στο ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό το λόγο ο κ. Βενιζέλο μιλώντας προς τους βουλευτές του κόμματος απόντος και πάλι του κ. Παπανδρέου τους έθεσε προ των ευθυνών τους τονίζοντας τη σημασία υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση, εκφράζοντας την άποψη ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνδυάζεται άμεσα με την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να εισέλθει η χώρα στην “κανονικότητα”

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29/03/2014 - 12:09