Η απάντηση του Russia Today για την παραίτηση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου on air

Την παραίτησή της υπέβαλε στον αέρα του ειδησεογραφικού δικτύου Russia Today η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Liz Wahl εκφράζοντας τη διαφωνία της με την γραμμή που ακολουθείται από το τηλεοπτικό δίκτυο σε σχέση με την ουκρανική κρίση και τη στάση της Ρωσίας στο θέμα της Κριμαίας. Απευθυνόμενη στο τηλεοπτικό κοινό δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να είναι μέρος ενός δικτύου που χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση και που εξωραΐζει τις ενέργειες του Πούτιν. «Είμαι υπερήφανη που είμαι αμερικανίδα και πιστεύω στη διάδοση της αλήθειας, αυτός είναι ο λόγος, που παραιτούμαι από αυτό το δελτίο ειδήσεων» επισήμανε. Απαντώντας με ανακοίνωσή του το τηλεοπτικό δίκτυο, έφερε ως παράδειγμα τη στάση μιας άλλης δημοσιογράφου του Russia Today της Abby Martin η οποία ελεύθερα από τον αέρα του Russia Today, δημόσια καταδίκασε την ρωσική επέμβαση στη Κριμαία. Η διαφορά όμως όπως σημείωσε, είναι ότι η Abby Martin, μίλησε στο πλαίσιο της εκπομπής της, την οποία ι τηλεθεατές παρακολουθούν εδώ και χρόνια για να ακούσουν τις απόψεις της για τα γεγονότα. Απόψεις, που όπως σημειώνει τα περισσότερα media δεν ενδιαφέρονταν παρά μόνο δυο μέρες πριν.

Εδώ και χρόνια η Abby Martin, σημειώνει το Russia Today καταδίκαζε τις αμερικανικές στρατιωτικές επεμβάσεις όμως τα ΜΜΕ αγνοούσαν τις παρεμβάσεις της. Τώρα, με ένα σχόλιο της έγινε ολονύχτια αίσθηση. Η στάση της Abby Martin, είναι ένα δελεαστικό παράδειγμα προς μίμηση σημειώνει το Russia Today.

Αναφορικά με την παραίτησή on air της Liz Wahl το Russia Today, σημειώνει ότι όταν ένας δημοσιογράφος διαφωνεί με την γραμμή που ακολουθεί το δίκτυο για το οποίο εργάζεται, η συνήθης αντίδραση είναι να εκφράσει παράπονα στον αρχισυντάκτη του και αν τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν να παραιτείται ως επαγγελματίας.

Όταν κάποιος κάνει δημόσιο show την προσωπική του απόφαση, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιδιώκει την αυτοπροβολή του.

Για την ιστορία η δημοσιογράφος Abby Martin, η οποία δημόσια διαφώνησε με την στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία, επανήλθε στο θέμα από τον αέρα του Russia Today, εμμένοντας στις απόψεις της γιατί όπως είπε “για αυτό είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου ” και σημειώνοντας ότι αρνήθηκε πρόταση του Russia Today να βρεθεί στην Κριμαία για να καλύψει το ρεπορτάζ

Παρόλα αυτά όπως είπε απευθυνόμενη στο τηλεοπτικό κοινό  “ μην ανησυχείτε, δεν έχασα τη δουλειά μου”

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/03/2014 - 10:13