Συνέδριο ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Συνεχίζεται με ομιλίες και διαφοροποιήσεις

Συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι τοποθετήσεις και ομιλίες στελεχών για τη διαμόρφωση της πολιτικής απόφασης που θα προκύψει από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αφορά στη λειτουργία του ενιαίου κόμματος. Θα αφορά στο ζήτημα διάλυσης των συνιστωσών, τις συμμαχίες, τη γενικότερη πολιτική πρόταση του κόμματος και τη στάση βεβαίως απέναντι στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Το Σάββατο θα αναγνωστεί και θα κατατεθούν και οι προτάσεις για τροποποιήσεις από την πλευρά της Αριστερής πλατφόρμας και θα γίνουν το μεσημέρι οι ψηφοφορίες για την πολιτική απόφαση και το καταστατικό του κόμματος.

Την Παρασκευή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν απάντηση στο Μανόλη Γλέζο που είχε ταχθεί κατά της διάλυσης των συνιστωσών και πρότεινε μία τριμελή ηγεσία, μια πρόταση που δεν ξέρουμε ακόμη αν θα μπει τελικά το Σάββατο στην ψηφοφορία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ο κόσμος δεν περιμένει μια τριμελή ηγεσία που θα αλλάζει κάθε έξι μήνες, αλλά ενότητα και προγράμματα, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι με όλο το σεβασμό στο Μανώλη Γλέζο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε εδώ, επειδή κάποια ξεχωριστή συνιστώσα δικαιώθηκε από μόνη της, δικαιώθηκε η επιλογή της ενότητας, της συστράτευσης και η πρόταση συνεργασίας προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Ο Γιάννης Δραγασάκης από την πλευρά του είπε πως οι ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ένα ανοιχτό κόμμα χωρίς ξεχωριστά συστήματα μικροεξουσιών και έναν ΣΥΡΙΖΑ ικανό να κάνει επιλογές και να παίρνει αποφάσεις χωρίς να ανησυχεί για τη συνοχή του. Αυτή την ώρα τοποθετείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Υπέρ της σύστασης ενός ενιαίου κόμματος που θα κατοχυρώσει τη δημοκρατία των μελών του, τάχτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται να τοποθετηθεί το Σάββατο εκ νέου, ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Κυριακή θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου με μοναδικό υποψήφιο, όπως όλα δείχνουν, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγή: ΝΕΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12/07/2013 - 23:38