Φωτογραφία agioritikovima.gr

Ευλογία για την Ελλάδα ζήτησε ο Πρωθυπουργός στο Άγιον Όρος (video)

Τη μοναστική πολιτεία του Άθω, επισκέπτεται από χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί σήμερα τις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρας. Χθες στις Καρυές του Αγίου Όρους έγινε δεκτός από την Ιερή Κοινότητα, με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού έγινε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα του Αξιον Εστί. Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο πατέρας Στεφάνος από τη Μονή Χιλανδαρίου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, καθώς και για το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Άγιον Ορος και τη φροντίδα που όπως είπε, δείχνει η κυβέρνηση για να επιλυθούν θέματα της Μοναστικής Πολιτείας του Αθω, όπως η αναστήλωση και η συντήρηση των μνημείων. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους για τη χώρα.

 

 

«Άγιε Πρωτοεπιστάτα, Πανοσιολογιώτατοι και Άγιοι Καθηγούμενοι και αντιπρόσωποι των είκοσι ιερών και σεβασμίων Μονών, αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου για την παρουσία και για τη συμμετοχή σας στην υποδοχή μας εδώ και ταπεινώς ζητώ την ευλογία σας», είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας

«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συγκυρίες για την Πατρίδα μας δεν είναι ιδανικές, οι σκέψεις και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς τους οικιστές της Αγιώνυμης Πολιτείας, της οποίας η ιστορική πορεία έχει καταδείξει με στοιχεία αδιάσειστα τη συμβολή, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, την προσφορά και περισσότερο την προθυμία για θυσία στις δύσκολες ώρες, στις δύσκολες περιστάσεις. Γι΄ αυτό σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε και είμαστε υπερήφανοι που ο Ελλαδικός χώρος περιλαμβάνει τη Χερσόνησο του Άθω με τις πνευματικά διαλάμπουσες Μονές της

Ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Όρους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να αντιμετωπιστούν.

«Θέλω να το αισθάνεστε ότι είμαστε δίπλα σας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, ακόμα και τις αγωνίες σας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν γι΄ αυτόν τον ιερό τόπο ο οποίος αποτελεί την αρχαιότερη αυτοδιοικούμενη Περιφέρεια της Ευρώπης και στον οποίο περισσότερο από χίλια χρόνια υπηρετείται το ιδεώδες της εν ελευθερία συλλογικότητας. Πράγματι, το αξίζει. Σας ευχαριστούμε και ζητούμε ταπεινώς τις ευχές σας».

Τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στον Άγιον Όρος συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ - capital.gr

Βιντεο - φωτογραφία από agioritikovima.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16/02/2014 - 10:39

Πολυμέσα