Σκουριές: Επεισόδια και τραυματισμοί μετά τις προφυλακίσεις ακόμα δύο πολιτών

Ένταση και επεισόδια στη Χαλκιδική μετά την ανακοίνωση για προφυλάκιση δύο ακόμη ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι διαλύθηκαν. Ωστόσο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, σημειώθηκαν νέα επεισόδια με τραυματίες και συλλήψεις.

 

Ο αριθμός των προφυλακισμένων έχει ανέβει στους τέσσερις, ενώ συνολικά έχουν ασκηθεί διώξεις σε 20 άτομα για 7 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα.

Στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου προσήλθαν ο 42χρονος επιχειρηματίας στο χώρο της τυροκομίας και ο 26χρονος ναυπηγός, και μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Μόλις έγινε γνωστή η προφυλάκιση τους, ο 17χρονος γιος του 42χρονου επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για να αφεθεί ελεύθερος αργότερα. Κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, φώναζαν συνθήματα κατά της επένδυσης και της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών για να τους απωθήσει.

Την ίδια ώρα στην Ιερισσό χτυπούσαν οι καμπάνες και καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία, ενώ για άλλη μια φορά στήθηκαν οδοφράγματα στην είσοδο του χωριού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54