Γερμανική έρευνα δίνει 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του  ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη δύναμη στις Ευρωεκλογές, προβλέπει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Σημειώνεται ακόμα ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τη χώρα μας: «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία».
 

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Επίθεση εναντίον του κατεστημένου» παρουσιάζονται οι πολιτικές δυνάμεις που στέκονται επιφυλακτικές στην ευρωπαϊκή πολιτική και επισημαίνεται ότι στις ευρωεκλογές, θα ενισχυθούν κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος

Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία» τονίζεται στο δημοσίευμα, αν και όπως διαπιστώνεται είναι θετικό το ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η ΕΕ και τι όχι».

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα, σε λεζάντα που συνοδεύει φωτογραφία του αναφέρεται «Ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται ακόμη αναφορές στον βρετανό ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ (πρόβλεψη για 26%), στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (πρόβλεψη για 24% και ίσως ανάδειξή του στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα), στον Μπερντ Λούκε από την «Εναλλακτική για την Γερμανία» (πρόβλεψη για 4-7%), στον Γκέερτ Βίλντερς από το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (πρόβλεψη για 17%, πιθανότατα η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα), στον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία (πρόβλεψη για ποσοστό άνω του 20%) και στον Τίμο Σοϊνι, με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (πρόβλεψη για 17,5%).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/02/2014 - 17:35