Μετά από 40 χρόνια φυλακή στο Ισραήλ, ελεύθερος ο Μαχέρ Γιουνίς

Ο Maher Younis, ξάδερφος του πρόσφατα αποφυλακισμένου Karim Younis, αφέθηκε ελεύθερος μετά από τέσσερις δεκαετίες στις ισραηλινές φυλακές.

Ο δεύτερος μακροβιότερος Παλαιστίνιος κρατούμενος, ο Μαχέρ Γιούνις, συνελήφθη το 1983 και καταδικάστηκε μαζί με τον ξάδερφό του, Καρίμ Γιουνίς, στα ισραηλινά δικαστήρια για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν της Συρίας το 1980.

Ο 62χρονος Μαχέρ Γιουνίς έφτασε νωρίς στο σπίτι του στην αραβική πόλη Ara, στο κεντρικό Ισραήλ, και παρά την ανάπτυξη μιας μεγάλης ισραηλινής αστυνομικής δύναμης γύρω από το σπίτι της οικογένειάς του για να αποτρέψει κάθε είδους πανηγυρισμό για την απελευθέρωσή του, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπόρεσαν να φτάσουν στο σπίτι του για να τον καλωσορίσουν.

Μετά την απελευθέρωσή του, ο Maher επισκέφτηκε τον τάφο του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2008. Η μητέρα του τον έβρεξε με πέταλα όταν έφτασε στο σπίτι του, όπου συνελήφθη στα 25 του.

Είπε στους δημοσιογράφους του Al Jazeera πριν από την άφιξη του γιου του ότι δεν θα έκλαιγε αλλά θα περνούσε κάθε στιγμή γιορτάζοντας.