Αφγανιστάν-Αξιωματούχος Ταλιμπάν: Επιστρέφουν εκτελέσεις και ακρωτηριασμοί χεριών

Οι αυταπάτες πολλών ακόμη και αρχηγών κρατών ότι οι ταλιμπάν που κατέλαβαν το Αφγανιστάν θα είχαν αλλάξει ιδέες και ακολουθούσαν το διεθνές δίκαιο κατέπεσαν με πάταγο όταν ο υπουργός Φυλακών της χώρας Μουλάς Νουρουντίν Τουράμπι δήλωσε εμφατικά ότι κανένας δεν μπορεί να μας πει ποιους νόμους θα έχουμε τασσόμενος υπέρ των εκτελέσεων και των ακρωτηριασμών.

Ένας από τους ιδρυτές του κινήματος των Ταλιμπάν ο οποίος, την τελευταία φορά που βρίσκονταν οι ισλαμιστές στην εξουσία, ήταν επικεφαλής για την εφαρμογή της ακραίας εκδοχής της Σαρία στο Αφγανιστάν, σε συνέντευξή του στο Associated Press είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι οργισμένες αντιδράσεις για τις εκτελέσεις που διεξήγαγαν στο παρελθόν οι Ταλιμπάν μπροστά σε μεγάλα πλήθη ή σε στάδια, και προειδοποίησε τα ξένα κράτη να μην αναμειχθούν στις υποθέσεις της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

«Όλοι μας επέκριναν για τις τιμωρίες που επιβάλαμε στο στάδιο, αλλά εμείς δεν είχαμε μιλήσει ποτέ κατά των δικών τους νόμων και ποινών. Κανείς δεν θα μας πει ποιους νόμους θα έχουμε στη χώρα μας. Θα ακολουθήσουμε το Ισλάμ και θα διαμορφώσουμε τους νόμους μας βάσει του Κορανίου», είπε ο Τουράμπι μιλώντας από την Καμπούλ.

Ο O Μουλάς Νουρουντίν Τουράμπι (φωτο) εξήγησε ότι οι υποθέσεις όσων κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα θα παρουσιάζονται ενώπιον δικαστών (μεταξύ των οποίων και γυναίκες) αλλά η βάση των νόμων του Αφγανιστάν θα είναι το Κοράνι. Οι τιμωρίες που θεωρούνται βάρβαρες στα περισσότερα κράτη του κόσμου θα επιστρέψουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.