Νεκρή η παρουσιάστρια του BBC Liza Shaw απο επιπλοκές του AstraZeneca

Επιβεβαιώθηκε η σύνδεση του θανάτου της 44χρονης Liza Shaw, παρουσιάστριας του BBC, και του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Η οικογένεια της Shaw, κατηγορούσε από την πρώτη στιγμή το εμβόλιο της AstraZeneca, και όπως αναφέρει το BBC, η ιατροδικαστής Karen Dilks, επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο θάνατος της 44χρονης οφείλεται σε επιπλοκές από το εμβόλιο.

Η Shaw εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο και η ιατροδικαστής κατέληξε ότι πέθανε «λόγω επιπλοκών από τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca για τον κορωνοϊό»«Η παρουσιάστρια ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Ο θάνατός της οφείλεται σε μία πολύ σπάνια ”θρομβοπενία” που προκλήθηκε από εμβόλιο” και της προκάλεσε οίδημα και αιμορραγία του εγκεφάλου» δήλωσε η ιατροδικαστής Dilks.

Η Liza Shaw, μητέρα ενός παιδιού από το Κόνσετ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 29 Απριλίου. Στις 13 Μαΐου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του North Durham καθώς υπέφερε από σοβαρούς πονοκεφάλους για αρκετές ημέρες.

Σε ανακοίνωσή του ο γιατρός της, Δρ Τζον Χολμς ανέφερε ότι η Shaw παραπονιόταν για ανυπόφορους πονοκεφάλους στο μέτωπο και πίσω από το μάτια της. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και διαπιστώθηκε ότι είχε θρόμβωση στον εγκέφαλο και έτσι η παρουσιάστρια του BBC μεταφέρθηκε σε ειδική νευρολογική μονάδα. «Είχε τις αισθήσεις της και λάμβανε θεραπεία για τους θρόμβους, η οποία φαινόταν να αποδίδει» δήλωσε ο Κρίστοφερ Τζόνσον, σύμβουλος στη νευρολογική μονάδα.

Στις 16 Μαΐου η Shaw είπε ότι ο πονοκέφαλος είχε επιδεινωθεί και δυσκολευόταν να μιλήσει. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο και χρειάστηκε να της αφαιρέσουν ένα κομμάτι του κρανίου της. Δυστυχώς η κατάστασή της όλο και χειροτέρευε και τελικά η 44χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στις 21 Μαΐου.