Φωτογραφία αρχείου

Ισπανία: Σε τηλεοπτική μονομαχία προκάλεσε τον Ραχόι ο Ιγκλέσιας

Σε τηλεοπτική μονομαχία προκάλεσε την Τετάρτη τον  Μαριάνο Ραχόι, ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του 2015 στην χώρα.
«Η Ισπανία αξίζει ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ υμών και εμού, μία μονομαχία μεταξύ μας στην τηλεόραση, όταν εσείς το θελήσετε και όπου εσείς θελήσετε» είπε ο 36χρονος Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης σε ένα θέατρο της Μαδρίτης.

Ο επικεφαλής του Podemos, που επικρατεί έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις, περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην Ισπανία απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Ισπανό πρωθυπουργό που χθες εξήρε το έργο της κυβέρνησής του.

«Ελάτε μαζί μου, κατεβείτε να δείτε την πραγματικότητα της χώρας μου» συνέχισε ο ηγέτης του Podemos («Μπορούμε»), αναφερόμενος ιδίως στο ποσοστό της ανεργίας, που ανέρχεται σε 23% και πλέον.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία των φορολογικών αρχών, υπάρχουν σχεδόν 7,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι που κερδίζουν λιγότερα ή πολύ λιγότερα από 1000 ευρώ κάθε μήνα» υπογράμμισε ο Ιγκλέσιας.
Ο Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ότι «ο εφιάλτης έχει τελειώσει» για την Ισπανία, η οικονομία της οποίας επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2014.
«Ο εφιάλτης, αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας μας» του απάντησε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/02/2015 - 22:46