Φωτογραφία REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Ουκρανία: Σχολείο στο Ντονέτσκ τυλίχθηκε στις φλόγες

Σχολείο στο Ντονέτσκ, το οποίο επλήγη από όλμους, είχε τυλιχθεί στις φλόγες στο νοτιοδυτικό τμήμα αυτού του προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η οροφή του σχολείου υπ' αρ. 33 της συνοικίας Λενίνσκι είχε τυλιχθεί εντελώς στις φλόγες. Κάτοικοι μπήκαν μέσα στο τετραώροφο κτίριο για να σώσουν μερικούς υπολογιστές από τις φλόγες, υπό τα βλέμματα των τρομοκρατημένων περίοικων.

Στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, που αρχικά προβλεπόταν ότι θα γινόταν την 2α Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε για τις αρχές του Οκτωβρίου, εν μέσω των συγκρούσεων ανάμεσα στους αυτονομιστές και τις δυνάμεις που είναι πιστές στο Κίεβο.

Περίπου 100 μέτρα από τον τόπο της καταστροφής ένα φορτηγάκι επίσης καιγόταν, καθώς χτυπήθηκε από άλλο όλμο. Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου επί του πεδίου δεν είδαν θύματα. Ερωτηθείς σχετικά ένας αντάρτης δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει πόσο σοβαρά.

Οι όλμοι εβλήθησαν περί τις 21:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Από μακριά, ακούγονταν πυρά αυτομάτων όπλων. Ήχοι σποραδικών εκρήξεων ακούγονταν από το σούρουπο στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν νωρίτερα τη ζωή τους—βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο επλήγη από όλμους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο,naftemporiki