Ισπανία: Δεν πάσχει από Έμπολα ο Νιγηριανός ασθενής στην πόλη Αλικάντε

Αρνητικές ήταν οι εξετάσεις που έγιναν σε έναν Νιγηριανό υπήκοο, ασθενή στην Ισπανία για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα. Ο ασθενής, νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε μια πτέρυγα του εξειδικευμένου νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννη στην Αλικάντε, στην δυτική Ισπανία, καθώς υπήρχαν φόβοι πως ήταν φορέας του ιού.
Η διεύθυνση του υπουργείου Υγείας στην επαρχία Βαλένθια ανέφερε την Κυριακή σε ανακοίνωσή της ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ισπανίας ήταν αρνητικά σε ό,τι αφορά την παρουσία του ιού Έμπολα. Ο ασθενής παραμένει στην πτέρυγα απομόνωσης και η κατάστασή του είναι σταθερή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Έχουν υπάρξει αρκετά ακόμη ύποπτα κρούσματα στην Ισπανία μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα.
Την περασμένη Τετάρτη πολλές εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του Έμπολα στην κηδεία του Ισπανού ιερέα Μιγκέλ Παχάρες, του πρώτου Ευρωπαίου ο οποίος έχασε τη ζωή του από την επιδημία.

Ο 75χρονος ιεραπόστολος είχε επιστρέψει από τη Λιβερία στη Μαδρίτη μερικές ημέρες νωρίτερα και του χορηγήθηκε, μάταια, ένα πειραματικό αμερικανικό φάρμακο το οποίο μοιάζει να έχει φέρει αποτελέσματα σε δύο Αμερικανούς.

Η σορός του ιερέα, ο οποίος μολύνθηκε στη Λιβερία, όπου εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο, αποτεφρώθηκε, χωρίς να γίνει νεκροψία / νεκροτομή, και ο θάλαμος όπου νοσηλεύθηκε αποστειρώθηκε για να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού, ο οποίος έχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και για τον οποίο μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την 13η Αυγούστου, ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.145 ανθρώπους μέσα σε πέντε μήνες—ανάμεσά τους σε 413 στη Λιβερία, σε 348 στη Σιέρα Λεόνε και σε τέσσερεις ανθρώπους στη Νιγηρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17/08/2014 - 23:28