Μητσοτάκης: «Η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη»

Ο πρωθυπουργός στις σημερινές του ανακοινώσεις έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας:  «Η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη», δήλωσε.
Επί της ουσίας περιέγραψε αυτό που ποτέ δεν ισχύει, δηλαδή «ανάπτυξη για όλους»: 

«Σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες (…) Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει»

Κλείνοντας το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους (και για την επόμενη μέρα) παρουσίασε μια πραγματικότητα τελείως διαφορετική απ’ αυτή που ζούμε: Αποθέωση της ατομικής ευθύνης και ελάχιστα για τη διαβίωση των εργαζομένων, των ανέργων των συνταξιούχων. Δεν θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης που έρχεται, όπως δεν μοιραστήκαμε και της προηγούμενης. Κι αυτοί που προσπαθούν να επιβιώσουν είναι συνήθως αυτοί χαρακτηρίζονται ότι έχουν «αλόγιστα αιτήματα»…  Οι άλλοι, αυτοί που κατέχουν, θα απαιτούν νέα μέτρα εκμετάλλευσης, όπως έκανε σήμερα ο ΣΕΒ ζητώντας δανεισμό εργαζομένων

Με τεράστια καθυστέρηση ανακοίνωση μέτρο για τους μακροχρόνια ανέργους:  Χορήγηση «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» 400 ευρώ, δηλαδή ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση. 

Ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με αυτά που καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές για τεράστιες ελλείψεις εμφάνισε ένα σύστημα υγεία σε άλλο σύμπαν: «ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες». 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό  «πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», αλλά «η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα». Εκτίμησε ότι «αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μια πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα». 

«Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα  καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν. Με νέες συνήθειες. Με την ατομική υγιεινή να έχει γίνει τρόπος ζωής. Με ξεχωριστή φροντίδα για τους ηλικιωμένους μας. Και με τα τυχόν κρούσματα να εντοπίζονται και απομονώνονται αμέσως, πριν γίνουν απειλητικά», είπε.

Ολόκληρο το μήνυμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες για τον κορωνοϊο (και όχι μόνο): 

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/231243041563959/


πηγή imerodromos
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54