Αλέξης Μητρόπουλος: «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» το τρίτο μνημόνιο

«Όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει ένα τέτοιο πρόγραμμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στην ηγεσία της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» το τρίτο μνημόνιο, ένα 24ωρο μετά το «παρών» που δήλωσε στην ψηφοφορία του στη Βουλή.

Μιλώντας σε ιδ.τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που στάθηκε αφορμή για να χάσει την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας».

Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές. Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

Με πληροφορίες από tvxs
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54