Γερμανικά δημοσιεύματα για ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο νέων εκλογών, αναλόγως του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και προκειμένου να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, φέρεται να σκέφτεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η ΕΕ παραμείνει σκληρή, τότε πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς παραμένουμε σκληροί. Ο ελληνικός λαός μάς στηρίζει», δήλωσε στην εφημερίδα Έλληνας υπουργός, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 40% και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «με νέες εκλογές θα μπορούσε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία -και ταυτόχρονα περαιτέρω στήριξη για τη γραμμή του εναντίον των Βρυξελλών».

«Νέες εκλογές θα αποτελούσαν εκ των πραγμάτων δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ. Εάν κέρδιζε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα είχαμε Grexit», δηλώνει στην Bild ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν το δημοσίευμα σχολιάζοντας ότι πρόκειται για σενάρια φαντασίας. «Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα», τονίζει το Μαξίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση, μέσω Twitter, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδροου του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη.


 

Την Κυριακή του Πάσχα, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία στην κυριακάτικη έκδοσή της ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων, και δεν παρουσίασε λίστα μεταρρυθμίσεων στο EuroWorking Group της περασμένης εβδομάδας. «Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλείται τα λεγόμενα Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος χαρακτήρισε «ταξιτζή» τον Έλληνα εκπρόσωπο, καθώς σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ζήτησε απλώς χρήματα, ισχυριζόμενος ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13/04/2015 - 16:07