Συνάντηση Δημ. Παπαδημούλη με Τζιάννι Πιττέλλα, Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών

•    Τζιάννι Πιττέλλα, Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών: «Ζητάμε από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όχι από την Τρόικα, να διαπραγματευτούν με την Ελληνική Κυβέρνηση ένα σχέδιο που θα εξασφαλίσει στην Αθήνα δημοσιονομική ευελιξία, για την αναζωογόνηση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας
και της φτώχειας».

•    Συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη στο Στρασβούργο

Mε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως: "Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάννι Πιττέλλα και αντάλλαξαν απόψεις εν όψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής.
Ο Δημ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον Τζ. Πιτέλλα για την εποικοδομητική συμβολή της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στην αναζήτηση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης ικανής να εξασφαλίσει την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Ο Τζιάννι Πιτέλλα υπογράμμισε τις συγκλίσεις που υπάρχουν στην ανάλυση της κατάστασης αλλά και στις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης και τόνισε:
«Ζητάμε από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όχι από την Τρόικα, να διαπραγματευτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με την Ελληνική κυβέρνηση.
Η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι στην Αθήνα θα δοθεί επαρκής δημοσιονομική ευελιξία προκειμένου να εφαρμόσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων που βαρύνουν τον λαό.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα καλείται να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή την αναπόφευκτη συζήτηση - ή να αντιμετωπίσει την καταστροφή. Συνειδητοποιούμε ότι αυτό που δεν γίνεται, είναι να επιφέρουμε επιπλέον σκληρά χτυπήματα σε μια εξαντλημένη χώρα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, είναι να ζητήσουμε από την Ελλάδα να αναλάβει σοβαρές και αυστηρές δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, τη φορολογική πολιτική και την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54