Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ (Βίντεο)

Μέσα σε ένα μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος για την επανίδρυση της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Κοινοβούλιο επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

«Η πρωτοφανής λαϊκή υποστήριξη στη μάχη που δίνουμε διεθνώς μας φέρνει μπροστά στον πιο γλυκό μονόδρομο: της υπεράσπισης της θέλησης του λαού, της αξιοπρέπειάς του, της εντολής να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση του προγράμματός μας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για να ανακοινώσει το άνοιγμα της ΕΡΤ και την εφαρμογή των νόμων για τα ΜΜΕ ώστε να επανέλθει ο χώρος στην κανονικότητά του.

Ο κ. Παππάς ανακοίνωσε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι σε διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ, που θα δημιουργεί ένα διαυγές και κατοχυρωμένο νομικό πλαίσιο, χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και μαύρο στις οθόνες. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αστρονομικοί μισθοί για λίγους και εκλεκτούς, οι εξωφρενικές δαπάνες και οι ανισότητες θα τελειώσουν.

Ο κ. Παππάς είπε μάλιστα ότι όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ το επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν στην νέα ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η επαναπρόσληψή τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ανταποδοτικό τέλος.

Δήλωσε, εξάλλου, ότι θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα εξετασθούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις. Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός Επικρατείας, ο τελευταίος προϋπολογισμός της ΕΡΤ προέβλεπε δαπάνη για ρεύμα, φωταέριο, ύδρευση και τηλεπικοινωνίες 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος της ΝΕΡΙΤ, 12 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η νέα ΕΡΤ αποκτά το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και επαναφέρει τη μετάδοση του σήματος στην Ομογένεια.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ σύμφωνα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία και θα εφαρμόζει άμεσα θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τελειώνουν οριστικά τα δάνεια άνευ εγγυήσεων και με αδιαφανείς όρους παραχώρησης και εφαρμόζονται οι προβλέψεις του νόμου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή και διαφανή αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών Μέσων».
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/02/2015 - 00:50