Αλ. Τριανταφυλλίδης: Επιστροφή στην ΕΡΤ σημαίνει επιστροφή στο μέλλον

«Η επιλογή των πολιτών στις 25 Γενάρη ήταν καθαρή: Κάθε ψήφος κι ένα πάτημα κουμπιού για να φύγει το μαύρο, να ανοίξει η ΕΡΤ» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε εκτενώς στον αγώνα των εργαζομένων της Ελεύθερης ΕΡΤ (βίντεο από 5:20). «Είκοσι μήνες παλέψαμε για το αδύνατο για να μη ζήσουμε το αδιανόητο», «600 μέρες εθελοντικά και αμισθί», «έχοντας πάντα στο μυαλό μας την ηθική της συλλογικότητας απέναντι στην διαπλοκή » είπε χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στο εγχείρημα της αυτοδιεύθυνσης και αυτοδιαχείρισης.

Για μόρφωμα έκτρωμα και την ντροπή της δημοσιογραφίας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη ΝΕΡΙΤ, ενώ παράλληλα τόνισε την απόφαση για σύγκρουση με τον κυνισμό, την παραίτηση, την απελπισία και την μοιρολατρία των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισήμανε ότι επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στο χθες, στην ΕΡΤ των σκανδάλων, των απευθείας αναθέσεων, των αργόμισθων και προκλητικά αμοιβόμενων, στις παθογένειες του παρελθόντος.

«Επιστροφή στην ΕΡΤ σημαίνει επιστροφή στο μέλλον», τόνισε.

«Γυρίζουμε σελίδα» σύμφωνα με τον συνάδελφο δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 και βουλευτή, πλέον, του ΣΥΡΙΖΑ. «Απέναντι στο "μαύρο", το χαμόγελο της δικαίωσης των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών, το χρώμα της ελπίδας» είπε.

Στο ζήτημα ποια ΕΡΤ θέλουμε ο Αλ Τριανταφυλλίδης μίλησε για μια ΕΡΤ πολυφωνική, πλουραλιστική, ανοιχτή στην κοινωνία, την κριτική της κοινωνίας να αποτυπώνεται στο πρόγραμμά της το οποίο να είναι η φωνή της, σπίτι της ενημέρωσης όλων των Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν μέσω του ανταποδοτικού τέλους, των νέων ρευμάτων και τάσεων στην τέχνη, της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας, δεμένη με τα κοινωνικά κινήματα, απαλλαγμένη από τη σκουριά των γραφείων των μηχανισμών εξουσίας και τόνισε την ανάγκη συνδιαμόρφωσης με τη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Κλείνοντας την ομιλία τους ανέφερε το συμβόλαιο της νέας ΕΡΤ με την κοινωνία: «Είστε η δύναμή μας, είμαστε η φωνή σας.» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «υπηρετούμε την ηθική της αριστεράς της πράξης και της δράσης, την αισθητική της ρωμιοσύνης. Με αυτό τον τρόπο συντονίζουμε τα βήματά μας για δημοκρατία, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.»

Σχετική Είδηση: Πρόταση των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/02/2015 - 15:34