© Eurokinissi

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα

Ομιλία κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Την κάλυψη της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα ανέλαβε το κανάλι της Βουλής, ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μεταδώσουν την ομιλία μέσω του μηχανισμού απροκάλυπτης προπαγάνδας, του καναλιού της ΝΕΡΙΤ, το οποίο είχε συνδεθεί με το κανάλι της Βουλής.

«Είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντάς τους πως αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού.

«Όλοι πρέπει να είμαστε περηφανοι που συμμετέχουμε στην ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού, που γράφει ιστορία, γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές για το τέλος του πελατειακου κράτους, για την επιστροφή στη σταθερότητα, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι απορρύθμισης και βαρβαρότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματα έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό. Έδωσε στην πατρίδα ταυτότητα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.»

«Οι πολίτες γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Γιατί επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι θα τιμήσει τη συμφωνία με τον λαό δηλώνοντας ότι «θα πρωτοτυπήσουμε και θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός».

Τόνισε ότι «έχουμε επεξεργασμένο πρόγραμμα και όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την έξοδο της χώρας από την κρίση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της».

Την άποψη ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και μίλησε για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι απειλή είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, που είτε θα είναι δημοκρατική, είτε θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει» τόνισε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα έχει προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταιρούς της, και περιμένει τις δικές τους προτάσεις, σημειώνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία, όπως είπε, μέχρι σήμερα, «δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο». 

Η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε. τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Θα σεβαστούμε τους κανόνες, απαιτούμε όμως και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία».

«Μπορούμε να δεσμευτούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γυρίσει ο τόπος σελίδα, εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, αλλά ταυτόχρονα εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη, εγγυόμαστε τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που είναι απολύτως εξασφαλισμένες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Άμεσα θα κινηθούμε να τελειώνουμε με το καθεστώς της διαφθοράς και της ατιμωρησίας, της φοροδιαφυγής» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι «χρόνο χρειαζόμαστε όλοι, όποιος δεν το αντιλαμβνάνεται αυτό δεν προφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/02/2015 - 16:57