Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ

Π. Λαφαζάνης: Δεν εκλέγεται ΠτΔ – πάμε για εκλογές

Την βεβαιότητα ότι η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων.
«Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή δεν βγαίνει στον αιώνα τον άπαντα» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς κατέφυγε σε έναν ελιγμό πανικού και αδιεξόδου. Αμφισβήτησε το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για να ψηφίσουν τον κ. Δήμα, και όπως τόνισε η χώρα οδεύει ταχύτατα σε εκλογές, τις οποίες τις έχει ανάγκη.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζονται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, χωρίς τρόικα και χωρίς μνημόνια», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης, παραγωγικής προοπτικής, μια νέα προοδευτική πορεία με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

«Αυτό είναι το αίτημα των καιρών, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ώστε από πειραματόζωο, να γίνει ένα θετικό δίδαγμα για την περιφέρεια μας και για όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις κυβερνητικές θέσεις του κόμματος, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και θα τους δώσει ένα νέο κοινωνικό αναπτυξιακό ρόλο.

«Θα προχωρήσουμε ταχύτατα σε μια μεγάλη ριζοσπαστική δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, για να πληρώσουν επιτέλους και οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα» είπε. Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Επιπλέον υπογράμμισε πως στα άμεσα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη των ανέργων, η 13η σύνταξη, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε παράλληλα την στήριξη του ελληνικού λαού αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει μπροστά, δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αυτά τα οποία λέμε μπορούν να γίνουν και μπορούν να γίνουν με την ψήφο και την στήριξη και τους αγώνες του ελληνικού λαού».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54