Ο Τζιάνι Πιτέλα (φωτ. αρχείου) διευκρίνισε ότι η εμπιστοσύνη που επέδειξε η ομάδα τουστο πρόσωπο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν είναι λευκή επιταγή».

LuxLeaks: Επιστολή της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στον Γιούνκερ

Επιστολή προς στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ετοιμάζει η κεντροαριστερή πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες στην κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, ο επικεφαλής τους, Τζιάνι Πιτέλα.


Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ανακοίνωσε ότι η πολιτική ομάδα του θα αποστείλει εντός της ημέρας επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, στην οποία θα προσδιορίζει εκτενώς το σκάνδαλο της φοροαποφυγής, γνωστό και ως σκάνδαλο «Luxleaks».
«Τα κράτη - μέλη μπορούν να δώσουν τη λύση, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εκείνη η οποία θα πρέπει να προτείνει», δήλωσε ο Ιταλός ευρωβουλευτής.

Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Πιτέλα τόνισε πως η επιστολή απευθύνεται στην Επιτροπή και σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιεί τον κ. Γιούνκερ, διευκρίνισε ωστόσο ότι η εμπιστοσύνη την οποία η ομάδα του επέδειξε στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου κατά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν είναι λευκή επιταγή».

«Δεν μπορούμε πλέον να εθελοτυφλούμε μπροστά σε ένα τέτοιο σκάνδαλο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Πιτέλα.

Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Ελιάς, Εύα Καϊλή, μίλησε για άμεση δράση εναντίον της φοροαποφυγής αναφέροντας πως η επιστολή θα περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη και εκτενή αναφορά για τις έως τώρα αποκαλύψεις του σκανδάλου «Luxleaks». «Γνωρίζαμε τι συνέβαινε, τώρα γνωρίζουμε και την έκταση του προβλήματος», δήλωσε η ευρωβουλευτής.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10/12/2014 - 23:18