Τσίπρας:Άνοιγμα στο ΚΚΕ και στην αντιμνημονιακή αριστερά

Άνοιγμα στο ΚΚΕ και στην αντιμνημονιακή Αριστερά, απηύθυνε από το βήμα της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις ιδέες, την πολιτική, το πρόγραμμα και τη στρατηγική της εθνικής απελευθέρωσης. «Για όσους ανησυχούν, αλλά και για όσους αντιπάλους ελπίζουν, θέλω να επαναλάβω μια κατηγορηματική δήλωση εκ μέρους όλων μας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κεντρώος στις θέσεις και αριστεριστής στις συμμαχίες. Θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες».


Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι η πλατιά ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων μπορούν να διαμορφώσουν ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής των Μνημονίων.


Ειδικότερα απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, το κάλεσε με τις δικές του αρχές και τις δικές του θέσεις να συμβάλλει στην συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αριστερής διεξόδου.

«Γνωρίζουμε τις διαφορές μας. Δεν ζητάμε από κανέναν να απαρνηθεί τις θέσεις και τις αρχές του.Πιστεύουμε όμως ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την νοοτροπία που συντηρεί και αναπαράγει εμφύλιες αντιπαραθέσεις» τόνισε.

Απευθύνθηκε επίσης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους αλλά και «στις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που με ανοιχτή καρδιά στήριξαν την ευρωπαϊκή καμπάνια της αριστεράς και ενίσχυσαν την υποψηφιότητά της ευρωπαϊκής αριστεράς για τη προεδρεία της Κομισιόν»


Απευθυνόμαστε, συμπλήρωσε, σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο, και στρέφονται προς την αριστερά. Τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου.

Δεν ζητάμε, ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πιστοποιητικό ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας από κανέναν.


Δεν κρατάμε πολιτικό μητρώο για το παρελθόν. Δεν θα τους αφήσουμε όμως, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε, βορά στους εκβιασμούς των μνημονιακών μηχανισμών.
Ζητάμε και επιδιώκουμε μαζί τους ξεκάθαρη συνεννόηση, στην βάση των θέσεων και της πολιτικής αξιοπιστίας.


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21/06/2014 - 17:09