Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψήψισε η ΠΓ την εισήγηση Αλ. Τσίπρα προς την Κεντρική Επιτροπή

Με ποσοστό 70% υπερψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Κεντρική Επιτροπή αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική των συμμαχιών.
 
 
Η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό στα κεφάλαια που αφορούν την πολιτική συμμαχιών και την λειτουργία του κόμματος και επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις δικές της θέσεις μέσω τροπολογιών, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο και την Κυριακή.

Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε επί του κειμένου της εισήγησης, ενώ κομματικές πηγές προέβλεπαν ότι η γεμάτη ένταση συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική συμμαχιών θα συνεχιστεί και στην Κεντρική Επιτροπή και σημείωναν ότι με τις αποφάσεις ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, το βράδυ της Κυριακής θα κλείσει ένας κύκλος και θα ανοίξει ένας νέος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ελεύθερη διατύπωση των απόψεων, των θέσεων και των διαφωνιών, έδωσε μια ουσιαστική ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά όπως υπογράμμιζαν, από την Δευτέρα, το κόμμα θα αποσυνδεθεί από το κλίμα εσωστρέφειας και θα «επιστρέψει» στην πολιτική δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα, διατυπώνει ενστάσεις ως προς την προσέγγιση πρώην βουλευτών ή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που σε μεγάλο βαθμό ταυτίστηκαν ή ανέχθηκαν την πολιτική των μνημονίων και επιμένει ότι αυτό που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκπόνηση ενός πολιτικού σχεδίου που να αποσκοπεί στην ενότητα κοινωνικών δυνάμεων και κινήσεων από τις παρυφές της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας, μέχρι τις δυνάμεις αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελικές θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας θα παρουσιαστούν το Σάββατο στην ΚΕ.

Στο μεταξύ ισχυρό ρήγμα υπέστη η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτείται από τέως στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς την Πέμπτη πέντε στελέχη της, οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, ∆ημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Κοτσακάς και Κώστας Χρυσόγονος, διαχώρισαν τη θέση τους από το κείμενο που κατέθεσαν την Τετάρτη οι Αλέξης Μητρόπουλος και Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι «πέντε» σε κοινή δήλωσή τους, συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής συμμαχιών όπως την έχει διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή τάσσονται υπέρ της συγκρότησης «μιας πλατιάς Δημοκρατικής και Πατριωτικής κοινωνικής συμμαχίας, όσων έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, που ξεκινά από τον χώρο του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα φθάνει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας που τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στην πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας» .

Επίσης ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωση που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα και την οποία κατέθεσε στην συνεδρίαση της ΠΓ την Τετάρτη τονίζει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αυτοκριτική σε όλα τα επίπεδα και να μην μετατίθενται οι ευθύνες στις οργανώσεις των μελών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54