Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για πολιτική αλχημεία κατηγορεί τον Ευ. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο που εξέδωσε νωρίτερα την Τρίτη το ΠΑΣΟΚ και στο οποίο κατηγορούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνεχείς γκάφες σε μια προσπάθεια «να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια για διενέργεια εκλογών».
 
Για βερμπαλισμό και αμετροέπεια κατηγορεί μεταξύ άλλων  τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας».
«Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ καλούσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί να επικαλείσαι «δυσαρμονία», πρέπει να λες και ποια είναι η «αρμονία» που προτείνεις».

Επρόκειτο για απάντηση σε άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του 2009 που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος και το σχόλιο «τι έλεγε μετά τις ευρωεκλογές του 2009 περί λαϊκής δυσαρμονίας ο συνταγματολόγος, κ. Βενιζέλος και τι σχέση έχουν με τις χθεσινές του δηλώσεις;».

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/05/2014 - 21:00