ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας: 'Αλλος από εδώ και άλλος από εκεί στο δεύτερο γύρο

Με ανακοίνωσή της που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο http://www.ikariamag.gr μια από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία, καλεί σε υπερψήφιση του απερχόμενου δημάρχου και διεκδικητή δεύτερης θητείας στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για το Δήμο Ικαρίας, με αντίπαλο τη Λαΐκή Συσπείρωση.

Στον αντίποδα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στη δημοτική παράταξη που υποστήριξε το κόμμα και δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο, καλούν σε υποερψήφιση του υποψηφίου που στηρίζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον κ. Σταυρινάδη μνημονιακό.

Πρόκειται για διαμαχη που έχει ρίζα από το 2010, όταν και πάλι υπήρξε διχασμός για το θέμα της υποστήριξης του απερχόμενου δημάρχου (Χ. Σταυρινάδης), που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και ΛΑΟΣ με την γνωστή επιστολή Αϊβαλιώτη, που απευθύνονταν στο δήμαρχο με τη φράση "αγαπημένε μου θείε", λόγω της συγγένειάς τους.


Δεν είναι ο καινούριος, ή περαστικός από τον χώρο μας. Είναι ο αγωνιστής της αριστεράς σε όλους τους αγώνες για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα όλα τα τελευταία 55 χρόνια, χωρίς καμιά απουσία και πάντα μπροστά.

Δεν αποφάσισε μόνος του να μπει στο στίβο των δημοτικών εκλογών από προσωπική φιλοδοξία ή επιδιώκοντας οφέλη αλλά επειδή εμείς η τοπική κοινωνία του το ζητήσαμε και τώρα και πριν 4 χρόνια.

Επειδή εκτιμούμε  ότι η θητεία του στο δήμο, μέσα στην πολύ δύσκολη   συγκυρία που όλοι βιώνουμε, ήταν πετυχημένη και θετική. Δούλεψε ακούραστα, μεθοδικά και συστηματικά, με ευαισθησία και ισονομία, έτσι όπως  πρέπει να λειτουργεί ένας δήμαρχος σήμερα. Ένωσε την τοπική κοινωνία κάτω από ένα πανικαριακό όραμα, οργάνωσε εξ’ αρχής τον ενιαίο δήμο σε σωστές βάσεις και με απόλυτη διάφανεια - έργο πραγματικά πολύ δύσκολο για ένα εκτεταμένο νησί όπως η Ικαρία – διεκδίκησε με επιτυχία όποτε απαιτήθηκε.

Στηρίζουμε Σταυρινάδη γιατί χωρίς να μας διακατέχει κανένα αντι-ΚΚΕ σύνδρομο, έχουμε και γνώση και μνήμη για τη δωδεκαετία  του υποψηφίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ευδήλου. Τί να πρωτοθυμηθούμε; Το κλίμα διχασμού που συνειδητά καλλιεργούνταν και που ήδη διαφαίνεται  απειλητικό σε ενδεχόμενη επικράτηση; Να ξεχάσουμε την αλαζονεία και την ειρωνεία με την οποία αντιμετωπιζόταν κάθε διαφορετική άποψη; Την καθεστωτική νοοτροπία; Την απουσία κάθε δημοκρατίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου; Τους κάθε  είδους αποκλεισμούς; Τους διορισμούς οικείων; Και τόσα άλλα …

Απευθυνόμαστε και  σε κάποιους συντρόφους μας που είδαν με διαφορετικό μάτι τις δημοτικές εκλογές και στήριξαν ή και συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια. Τους θυμίζουμε ότι μαζί δώσαμε μέχρι τώρα πολλές μάχες και  είμαστε υπερήφανοι για αυτό και ότι  σίγουρα μαζί θα δώσουμε κι άλλες πιο κρίσιμες και πιο δύσκολες στους ζοφερούς καιρούς που έρχονται.

Ας μην ξεχνούν τόσο εύκολα, ας μην κυριαρχήσουν κι ας μην γίνουν κριτήριο στην απόφασή τους ενδεχόμενες  πικρίες που δημιουργήθηκαν αυτόν τον τελευταίο καιρό. Ας μην γίνει χάσμα μια αντιπαράθεση, που μπορεί να μείνει περιστασιακή και προπαντός να μην αφήσει κατάλοιπα και κακίες. Για να μπορούμε πάλι αύριο να κοιταζόμαστε με εμπιστοσύνη ευθεία στα μάτια.

Ας πιστέψουμε ότι τον δρόμο της ενότητας και  της κοινής μας δράσης θα τον βρούμε όλοι μαζί με ψυχραιμία, πολιτική ωριμότητα και ευθύνη, και όχι εν θερμώ και με οδηγό τον θυμό.

Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν  το πισωγύρισμα για το νησί μας σε μια πολιτική νοοτροπία συνειδητής οπισθοδρόμησης και καθυστέρησης. Ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους,  που σε περίοδο άγριας κρίσης αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο νησί μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε με την ψήφο μας Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής, στηρίζουμε το Χρήστο Σταυρινάδη.

23/5/2014
Οργάνωση Βάσης Ευδήλου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πέρασε και πολύς χρόνος και υπήρξε και η αναμενόμενη απάντηση από την άλλη πλευρά.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24/05/2014 - 15:55