φωτογραφία αρχείου

Γ. Σακελλαρίδης: "Οι κόκκινες γραμμές αναγκαίες για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση»

«Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» πως αυτές οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων και πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και ασφαλές.

Ο κ. Σακελλαρίδης δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, ξεκαθαρίζει όμως πως αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία προέχουν οι μισθοί και οι συντάξεις έναντι της αποπληρωμής των δανειστών.

«Η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δίκαια του λαού μας. Έχει παρέλθει η εποχή που τα συμφέροντα των δανειστών υπαγόρευαν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος τονίζει πως «σε περίπτωση που έχουμε ένα αποτέλεσμα έξω από τον χώρο που ορίζει η λαϊκή εντολή, ο λαός θα πρέπει να το κρίνει αδιαμεσολάβητα. Να αποφασίσει δηλαδή αν δέχεται τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κινηθεί ερήμην της λαϊκής βούλησης».
 
Ο κ. Σακελλαρίδης στηρίζει ανοιχτά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας πως οι επιθέσεις που δέχεται δεν στρέφονται εναντίον του προσώπου του αλλά εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02/05/2015 - 15:54