Χαρδούβελης στο Bloomberg: "Η διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή"

«Η διαγραφή του δημόσιου χρέους δεν αποτελεί επιλογή», σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο του «Bloomberg» στο Λονδίνο.

Αφού πρώτα επισήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κρατικού χρέους δεν ανήκει πλέον στον ιδιωτικό τομέα, αλλά στα ευρωπαϊκά κράτη, τάχθηκε υπέρ άλλων παρεμβάσεων για τη μείωσή του, όπως η παράταση της αποπληρωμής των δανείων και η μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.

Ερωτώμενος εάν θα υπογραφεί τρίτη δανειακή σύμβαση, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, παραπέμποντας στη συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, υποστήριξε ακόμη ότι οι αποκρατικοποιήσεις επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται.

Επίσης, χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων. Όπως είπε, οι συχνές εκλογές πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη.

Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε: «Μετά τη συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο Υπουργός Οικονομικών επανέρχεται δριμύτερος και “μνημονιακότερος” σε συνέντευξή του στο Bloomberg, όπου με αφοπλιστική ειλικρίνεια δηλώνει ότι για την κυβέρνηση δεν συνιστά καν επιλογή η διαγραφή χρέους, ενώ διαψεύδει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μιλά για έξοδο από το μνημόνιο».

«Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Είναι αυτός ένας Πρωθυπουργός που μπορεί να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα μιας κοινωνίας που έχει γονατίσει από αυτήν την πολιτική;» πρόσθεσε.

«Τόσο το σχέδιο της κυβέρνησης για "επιμήκυνση" του χρέους, την οποία αποδέχονται πλέον και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ο επίσημος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΝΤ για "κούρεμα", δεν απαλλάσσουν το λαό από το δυσβάσταχτο χρέος, δεν οδηγούν σε ανάκτηση των απωλειών της κρίσης ούτε βάζουν φρένο στη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων» σχολίασε από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr, left.gr, 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54