Ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος, Μπερντ Λούκε Φωτογραφία REUTERS

Αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει Γερμανός ευρωβουλευτής

«Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» υποστηρίζει ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος, Μπερντ Λούκε. Όπως επισημαίνει ο Γερμανός πολιτικός, για υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, μόνο το «κούρεμα» χρέους αποτελεί λύση.
«Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι αποφασιστικής σημασίας. Στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι αντιπαραγωγικό να πιστεύει κανείς ότι με αυστηρή πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων μπορεί να μειωθεί το χρέος. Για τις υπερχρεωμένες χώρες μόνο το "κούρεμα" προσφέρει λύση.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung» ο κ. Λούκε, «η AfD είναι της άποψης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ». Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι οι περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετικές και προσθέτει ότι αυτές οι χώρες πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρούς όρους λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

«Είναι λάθος να αναβάλλεις διαρκώς το χρονικό ορόσημο για την τήρηση των στόχων του ελλείμματος. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ έχει αποτύχει να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» αναφέρει ο Γερμανός πολιτικός και προειδοποιεί για κίνδυνο από τη χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, που πρότεινε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21/06/2014 - 21:21