Πίσω από τις κάμερες

 Η ΕΡΤ επιστρέφει. Μας το είπανε πολλές φορές από την 25 Ιανουαρίου. «Ο αγώνας δικαιώθηκε». Αλήθεια; Ποιοι ήταν εκείνοι που αγωνίστηκαν, ποιοι έμειναν εντός και πήγαν απέναντι, ποιοι πλέον δεν ζουν; Θα επιχειρήσουμε μια αποτίμηση της κατάστασης και ενώ η συσκευή έχει ακόμη το σήμα ΝΕΡΙΤ, τις ειδήσεις τις επιλέγει ο Θωμόπουλος και παρασκηνιακά υπάρχει επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Η αλήθεια είναι πως, από τη στιγμή που φάνηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν κυβέρνηση, στήθηκε η γέφυρα, με ανθρώπους μέσα στο Ραδιομέγαρο, ως άλλοι «πράκτορες ΘΒ». Με τη στολή της ΝΕΡΙΤ και με επικοινωνία με την Κουμουνδούρου.

 Η ΕΡΤ όπως την ξέραμε πέθανε βίαια στις 11 Ιουνίου 2013 από Βενιζέλο και Σαμαρά. Ο θάνατος είχε εγκαίρως προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Προβόπουλο. Την ίδια βραδιά είχαμε μια άλλη ΕΡΤ που ύψωσε το σήμα της και κατανίκησε το μαύρο. Η πράξη αυτή υιοθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρέκαμψε τους συντηρητικούς του συμβούλους και θυμήθηκε τη δική του εποχή των καταλήψεων το 1990-1991. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν ένα συμβολικό αγώνα, με στέρεα βάση.

 Μετά τη ΔΤ και τους πρόθυμους, ο αγώνας συνεχίστηκε αλλά διασπάστηκε. Από τη μια η ertopen, από την άλλη η αυτόνομη (ευτυχώς) με αδιάκοπη λειτουργία ΕΡΤ3. Το μόρφωμα της ΔΤ έδωσε τη σκυτάλη, στην παρωδία της ΝΕΡΙΤ. Ο Κεδίκογλου παρέδωσε στον Καψή, και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με νόμο έτοιμο. Ο νομος αυτός παραγγέλθηκε από τον Ηλ. Μόσιαλο, συντάχθηκε από τον συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο, υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Ποτάμι, και έφερε την ανεξαρτησία στη ΝΕΡΙΤ. Ο πρόεδρος Αντ. Μακρυδημήτρης και ο αντιπρόεδρος Ρ. Μορώνης παραιτήθηκαν μετά τη λογοκρισία στον Τσίπρα, αλλά ο πρύτανης και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Θ. Φορτσάκης δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Μετά έγινε βουλευτής, πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με εντολή Σαμαρά.

 Ήρθε η 25 Ιανουαρίου, η ΕΡΤ δεν άνοιξε, η ΕΡΤ3 συνέχιζε να εκπέμπει όπως και η ertopen. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να την ανοίξει με μια απόφαση και να σκίσει το Mνημόνιο της καταστροφής της. Η ΕΡΤ ως εταιρεία πέθανε.
Το σχέδιο αρχικά, μας είπανε, πως είναι για μια «ΕΡΤ από μηδενική βάση». Αλλά μετά μας είπανε πως η εταιρεία στην οποία θα επιστρέψουνε οι εργαζόμενοι είναι η ΝΕΡΙΤ.
Μετά πρότειναν και πέρασαν τον Ταγματάρχη, με τον Τσακνή από δίπλα. Ο Τσακνής γνωρίζει το σχέδιο που υπάρχει. Η ΕΡΤ δεν εκπέμπει, η οθόνη δείχνει ΝΕΡΙΤ. Η ΕΡΤ3 είναι ζωντανή, η ertopen επιμένει. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο ραδιομέγαρο. Ο αγώνας συνεχίζεται.

πηγή: prin.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54