ΠΟΣΠΕΡΤ : Ανακοίνωση για το σχεδίο νόμου


 Αγία Παρασκευή  20/4/2015
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου:
Στις 15-4-2015  στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής συνεχίστηκε η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου ‘‘Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920’’, του γνωστού νόμου για την ΕΡΤ.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είχε θέμα ημερήσιας διάταξης την  ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Συμμετείχαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους αρκετοί φορείς και η ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπροσωπώντας τους παράνομα απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν την Ελεύθερη Ανοικτή ΕΡΤ – φωνή της Κοινωνίας, από το μαύρο  της 11.6.2013, μέχρι σήμερα.

Μεθοδευμένα  δόθηκε πολύ λίγος χρόνος! αναλογικά  στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας (δεν δόθηκε χρόνος ούτε καν για να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των κομμάτων και των βουλευτών προς την ΠΟΣΠΕΡΤ και  που αφορούσαν την ΕΡΤ - αντίθετα δόθηκε σε άλλους !!! θεσμικούς ακόμα και εξωθεσμικούς που δεν γνώριζαν!) για να αναπτύξει τις τεκμηριωμένες θέσεις μας και την πλήρη ανάλυση του νομοσχεδίου, που μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε αναλύσει στο σύνολο και κατ’ άρθρο και είχε προτάσεις επί αυτού για τις επιμελημένες ή όχι ασάφειες του και τις αντιφάσεις του, για την ΕΡΤ, για την λειτουργία της, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα  και γιατί αυτό το νομοσχέδιο θα κληθούμε εμείς να το υπηρετήσουμε και μέσω αυτού να προσπαθήσουμε να αποδώσουμε στην κοινωνία την Δημόσια ραδιοτηλεόραση που της αξίζει.   

Σε αυτή τη σημαντική συνεδρίαση, καταγγείλαμε τις αντιδημοκρατικές, αντεργατικές επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων, διατυπώσαμε με σαφήνεια τα βασικά σημεία των απόψεων, προτάσεων και αντιρρήσεων μας, επί της αρχής και των άρθρων του Νομοσχεδίου και παράλληλα καταταθέσαμε έγγραφο με αναλυτικό υπόμνημα για όλο το Ν/Σ.  

Αμέσως μετά μερίδα ετερόκλητων εντύπων και ιστότοπων επιδόθηκε  σε μια πρωτοφανή προπαγάνδα  λάσπης και προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και διάφορων ερμηνειών  όπως για δήθεν συμπόρευση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κ.λ.π, αυτών δηλ. που επέλεξαν και εκφράζουν  τις πολιτικές, για τις οποίες τόσο δυναμικά και επίμονα αντισταθήκαμε τα τελευταία χρόνια και μαζί με τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες, τους αλληλέγγυους, την κοινωνία  ανατρέψαμε.

Οι κάθε είδους μονταζιέρες, που θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές, θα παίρνουν τις απαντήσεις τους από τον διαρκή και καθαρό αγώνα μας  για  ελευθεροφωνία, ισονομία και δημοκρατία.

Οι θέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι γνωστές, κρυστάλλινες  και διαχρονικά αναλλοίωτες.

Δεν μπορούν να διαστρεβλώνονται,  αλλά ούτε αυθαίρετα να ερμηνεύονται, γιατί είναι αποτέλεσμα της καταστατικής λειτουργίας των συλλογικών μας οργάνων και  εκφρασμένες θέσεις των εργαζομένων που μαζί αγωνιζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε.

Διατυπώθηκαν με σαφήνεια από την πρώτη στιγμή του μαύρου της 11.6.2013, μέσα από τις αποφάσεις του διαρκούς Διοικητικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε και συνεδρίαζε καθημερινά, με τη συμμετοχή σωματείων, φορέων, ενώσεων τύπου, εργαζόμενων και αλληλέγγυων πολιτών.

Αμέσως, με μια φωνή είπαμε :
               
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ
Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ
ΕΡΤ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αυτές τις λέξεις συγκροτήθηκε και συσπειρώθηκε ένα ισχυρό μαζικό κίνημα αντίστασης από το Ραδιομέγαρο στην: Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στις πόλεις και στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της ΕΡΑ, σε κάθε γωνιά της χώρας και δημιουργήσαμε την ΕRTOPEN.

Οι θέσεις μας ολοκληρώθηκαν και εξειδικεύτηκαν με τη διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου 1.8.2013 και τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλη τη χώρα. Αποτέλεσαν το πλαίσιο αρχών και τη δέσμευση μας, έναντι των εργαζομένων, του Ελληνικού λαού και της Διεθνούς κοινότητας,  που στήριξαν αυτό το μοναδικό ανυποχώρητο αγώνα.

Με αυτές τις θέσεις συμπαραταχτήκαμε με όλες τις ομάδες των εργαζομένων και κυρίως αυτές που πλήττονταν περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές-πορευθήκαμε μαζί παντού.

Αυτές τις θέσεις στήριξαν οι πολιτικοί φορείς και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, από τη πρώτη στιγμή του αγώνα και είχαμε κοινή ρότασ ’αυτήν εμείς  συνεχίζουμε .

Με αυτές τις θέσεις δώσαμε και πήραμε υποσχέσεις.

Με αυτές τις θέσεις συνεργαστήκαμε με τις διεθνείς οργανώσεις εργαζομένων.

Με αυτές τις θέσεις τοποθετηθήκαμε σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις, στις ειδικές συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, στις συνεδριάσεις στα πλαίσια διαλόγου των φορέων με τις Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Συνέδρια που συμμετείχαμε.

Με αυτές τις θέσεις αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε και να στηρίξουμε τα μορφώματα ΔΤ – ΝΕΡΙΤ ( που σήμερα δυστυχώς νομιμοποιείται με το σχέδιο νόμου).

Με αυτές τις θέσεις για ασπίδα αντιμετωπίσαμε τα ΜΑΤ  και τις διώξεις.

Με αυτές τις θέσεις λειτούργησε και αναπτύχθηκε η ertopen

Με αυτές τις θέσεις δώσαμε κοινές μάχες με τα άλλα κινήματα και αντισταθήκαμε στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου, των Δημόσιων αγαθών, του περιβάλλοντος, τις παράνομες απολύσεις –διαθεσιμότητες

Με αυτές τις θέσεις ενισχύσαμε  την αντίσταση μας, κάνοντας πολιτικό-συνδικαλιστικό αγώνα, για την ανατροπή των πολιτικών της διάλυσης της χώρας και της κοινωνίας μας και την πτώση της προηγούμενης  αυταρχικής  Κυβέρνησης.

Με αυτές τις θέσεις συνεχίζουμε μέχρι σήμερα.

Με αυτές τις θέσεις κερδίζονται τα δικαστήρια που δεν λαμβάνονται όμως υπόψη!!! από αυτό το σ/ν.

Αυτές τις θέσεις είχαν  ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πριν γίνουν κυβέρνηση, και τις ακούσαμε  και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Αυτές τις θέσεις επαναβεβαίωσε και  η τελευταία μεγαλειώδης συγκέντρωση (μετά το ν/σ) με τους συναδέλφους μας.

Αυτές τις θέσεις καταθέσαμε στον διάλογο με το  Υπουργείο Επικρατείας

Αυτές τις θέσεις που είναι δίκαιες, σωστές και συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ (για αυτό και η φίμωση) έχουμε υποχρέωση να διατυπώσουμε σε κάθε Κοινοβουλευτική διαδικασία και  σε κάθε διαβούλευση.

Αυτές τις θέσεις δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τις αλλοιώσουμε ούτε να τις ξεχάσουμε γιατί υπηρετούν τη λειτουργία της δημόσιας ΕΡΤ, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία αυτές τις θέσεις γνωρίζουν, αυτές έχουν στηρίξει.

Τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για το σχέδιο νόμου της ΕΡΤ, τις έχουμε δημόσια διατυπώσει, τις επισυνάπτουμε και σε αυτό το δελτίο τύπου:

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21/04/2015 - 02:03