Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

Συμπαράσταση στον αγώνα του, για 25η μέρα, απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού εκφράζουν σύλλογοι εργαζομένων στο Πανεπιστημίο Κρήτης και απαιτούν την άμεση ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματος του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Ένας νέος διεκδικεί το νόμιμο δικαίωμά του, ως φυλακισμένος, να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την ίδια του τη ζωή.

Η στάση της κυβέρνησης και των “αρμόδιων” μηχανισμών να στερήσουν από το Ν. Ρωμανό το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του για εκπαιδευτική άδεια είναι εκδικητική, αδικαιολόγητη και παραπέμπει σε επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Είναι η ίδια κυβέρνηση και οι ίδιοι μηχανισμοί που επικαλούνται την αρμοδιότητά τους όταν αδιαφορούν για τη συνταγματική νομιμότητα ή την καταπατούν, για να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία τις επιταγές του μνημονίου ή να προστατεύσουν ημέτερους.

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού, που γίνεται με όπλο το ίδιο του το σώμα, είναι αγώνας για την ισότητα και για την μόρφωση, είναι αγώνας για την δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα αυτό και ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματος των Ηρακλή Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Πανεπιστήμιο Κρήτης, 3 Δεκεμβρίου 2014

Τα ΔΣ

Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Ρέθυμνο

Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων Φιλοσοφικής Σχολής

Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Συλλόγου ΕΤΕΠ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54