ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Πρόσκληση σε κατάθεση προτάσεων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Μετά την ανακοίνωση τoυ 1ου σχεδίου συμβολής στο διάλογο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τη «Νέα ΕΡΤ», γίναμε όλοι κοινωνοί σχολίων, παρατηρήσεων, προτάσεων και απόψεων από πολλούς συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Αναδείχθηκε έτσι ξεκάθαρα πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει να ξεκινήσει ένας ανοιχτός και συντεταγμένος διάλογος που θα καταλήξει, με συλλογικές διαδικασίες,  σε μια πρόταση των θεσμικών οργάνων και των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εκπρόσωποι των Δημοσιογράφων Μάχη Νικολάρα και Νίκος Τσιμπίδας και ο εκπρόσωπος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Γιουκάκης, καλούν και τους συναδέλφους, να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που μας απασχολεί όλους και για το οποίο αγωνιζόμαστε 16 μήνες τώρα.

Οι συνάδελφοι μπορούν να αποστέλλουν τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι πρoτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της ΕΣΗΕΑ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ οφείλει να υπενθυμίσει και να τονίσει ότι έχει ως βάση ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ3 έχουν ήδη δείξει το δρόμο. Ανάλογη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στις περιφερειακές ΕΡΑ που είναι πιο εύκολο λόγω αριθμού και τόπου συνάντησης.

Στην Αθήνα, για πρακτικούς λόγους οι προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν από πρόσωπα η ομάδες προσώπων, κατ’ αρχήν ηλεκτρονικά. Προτείνουμε να γίνει συγκέντρωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ 31/10/2014 για την επεξεργασία των προτάσεων. Και στη συνέχεια σε μια η περισσότερες , αν χρειαστεί.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε ώστε ο διάλογος να είναι εποικοδομητικός, δομημένος και να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές του ζητήματος επισημαίνουμε την ανάγκη οι προτάσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένες και να καλύπτουν τους παρακάτω τομείς.

Ευρύτερο Πλαίσιο Λειτουργίας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

  • Εσωτερική λειτουργία και οργάνωση και διάρθρωση,

  • Ενεργή συμμετοχή της  κοινωνίας.

Πλαίσιο Άμεσης Λειτουργίας και Επαναφορά της ΕΡΤ

  •  Αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη βίαιη και πολύμηνη διακοπή λειτουργίας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για τη διαδικασία ή το περιεχόμενο του διαλόγου, είναι ευπρόσδεκτες. Όλες οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στον τίτλο του email παρακαλούμε να αναγράφετε το όνομα σας και τη φράση «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΤ» π.χ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΤ».

Όλοι όσοι αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση, 16 και πλέον μήνες τώρα έχουμε αποδείξει στην πράξη πως και ιδέες και προτάσεις έχουμε για μια πραγματική Δημοσία Ραδιοτηλεόραση. Αυτές οι προτάσεις και η εμπειρία της 16μηνης αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης πρέπει να αποτυπωθούν συγκροτημένα και συγκεκριμένα  πάντα μέσα από συλλογικές και ισότιμες διαδικασίες. Θα πρέπει να είναι προτάσεις που πάνω και πέρα από όλα τα άλλα θα δικαιώνουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης κοινωνίας που έχει στηρίξει έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα τον αγώνα μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27/10/2014 - 22:32