Αντιφασιστικό παρόν από τους εργαζόμενους της Intracom

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM στηρίζει τη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτώβρη στην Αθήνα. Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

"Μπροστά στην εφιαλτική προοπτική της ανόδου των φασιστικών και ακροδεξιών ρατσιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, καλούμε σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας που βάλλονται βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας, της περιστολής των δικαιωμάτων, του ρατσισμού.

Ο φασισμός και ναζισμός που σηκώνουν κεφάλι μέσα στη σημερινή μεγάλη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, αποτελούν θανάσιμη απειλή για τους εργαζόμενους, για την αμοιβή της εργασίας, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για τις μειονότητες, για τη δημοκρατία, την ειρήνη και τις πανανθρώπινες αξίες. Η φασιστική και ναζιστική απειλή πρέπει να τσακιστεί έγκαιρα κι αποφασιστικά για να μην κακοφορμίσει όπως τη δεκαετία του ’30 όπου προκάλεσε και τον όλεθρο του Β’ΠΠ, κι αυτό είναι ανάγκη να γίνει και στη χώρα μας και στην Ευρώπη κι όπου αλλού σηκώνει κεφάλι.

Είναι ώρα να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος Ελλήνων αγωνιστών και μεταναστών.

Ταυτόχρονα και σε πλήρη συνάρτηση με τη φασιστική απειλή, δεν μπορεί να περάσει στα «ψιλά» το εφιαλτικό γεγονός ότι μόνο φέτος 2014 και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη πνίγηκαν 3072 (στοιχεία Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης) πολιτικοί κι οικονομικοί πρόσφυγες στα «φιλόξενα» νερά της Μεσογείου, απελπισμένοι που κατευθύνονταν προς το «φρούριο Ευρώπη» της ΕΕ και της FRONTEX… Εκατοντάδες απ’ αυτούς στο Αιγαίο… Είναι ώρα να υψώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ρημάζουν μια σειρά από χώρες για τα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου.

Στηρίζουμε την πρόταση για μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη 2015.

Θα αντιπροσωπευθούμε στη 2ήμερη Διεθνή Συνάντηση στο γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ, (Πειραιώς & Π. Ράλλη) το Σάββατο 11/10 (αρχίζει 3μμ και στις 8:30μμ μουσική κι εθνικές κουζίνες) και Κυριακή 12/10 (11:00-16:00), στηρίζουμε δε και με συμβολική οικονομική ενίσχυση. Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους συναδέλφους κι απευθυνόμαστε στα σωματεία και συνδικάτα των εργαζόμενων να στηρίξουν και συμμετάσχουν στη διεθνή αυτή εκδήλωση. Κάθε αντιφασίστας και δημοκρατικός πολίτης να πάρει μέρος και να στηρίξει κάθε προσπάθεια για την απόκρουση, για το τσάκισμα της φασιστικής απειλής που σήμερα σηκώνει πάλι κεφάλι στη χώρα μας και στην Ευρώπη".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54