Όχι χημικά στη Μεσόγειο - Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λαμία στην Κρήτη

Ψήφισμα συμπαράστασης από πολίτες της Φθιώτιδας:
"Χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στον παγκρήτιο αγώνα, στις κινητοποιήσεις όλων των κατοίκων, των κινημάτων και των φορέων της Κρήτης ενάντια στο έγκλημα της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από την Κρήτη. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από μια τέτοια επιχείρηση είναι τεράστιοι και η οικολογική καταστροφή, αν συμβεί, ασύλληπτη.
Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν συνδεθεί με τη βιομηχανία όπλων και την προώθηση τους στον κόσμο. Είναι σκανδαλώδης η συμπεριφορά των δυνάμεων αυτών απέναντι στους λαούς.

Καταστρέφουν και λεηλατούν λαούς για να αυξήσουν την επιρροή και τα κέρδη τους. Σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό, τεράστια οικονομικά συμφέροντα αποκτούν πρωτοφανή πολιτική ισχύ. Οι κυβερνητικές πολιτικές στην Ελλάδα μόνον ως άσκηση υποτέλειας μπορούν να χαρακτηριστούν. Πλήρως υποταγμένες στην εξυπηρέτηση  οικονομικών συμφερόντων, ανίκανες να προστατέψουν τα στοιχειώδη συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών, μεταλλάσσονται σε ένα σύστημα λεηλασίας και καταστροφής του φυσικού πλούτου της χώρας.

Ο αγώνας των Κρητών δεν αφορά μόνον το θαλάσσιο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα του. Είναι μια μετατόπιση του σημείου ισορροπίας προς αξίες συμβατές με τη συνύπαρξη, την αρμονία, την αειφορία. Είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας, ένας αγώνας να υπερασπιστούν τον δημόσιο φυσικό πλούτο και να ασκούν κυριαρχία στον τόπο τους.
Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και άλλων οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη. Και για τα υπάρχοντα χημικά όπλα, οι χώρες που τα κατασκεύασαν και τα χρησιμοποίησαν, έχουν υποχρέωση να τα καταστρέψουν στο έδαφος τους.

Η κινητοποίηση και συνεργασία των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών είναι ιδιαίτερα επείγουσα και επιτακτική, για να σταματήσουν η εξελισσόμενη καταστροφή και οι επικείμενοι σχεδιασμοί, που οδηγούν στην υποβάθμιση της ζωής μας και στη διάλυση της χώρας. Ο πλανήτης μπορεί να στηρίξει τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των λαών. Δεν είναι αρκετά μεγάλος για να κορέσει την απληστία των λίγων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κινημάτων των χωρών της Μεσογείου

Λέμε όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο για πάντα

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΧΗΜΙΚΩΝ".


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

https://www.facebook.com/groups/271478236368690/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54