ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καλούν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


ΓΣΕΕ: Να σεβαστεί επιτέλους η κυβέρνηση το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις"Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να μετέχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις και να επαναπροσλάβει άμεσα τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δέχονται πολυμέτωπη επίθεση με την Κυβέρνηση να τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους.

Με αυτή την τακτική και πρακτική στέλνει στον Καιάδα εκτός από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους, με δόλιες μεθόδους αξιολόγησης και διαθεσιμοτήτων που στόχο έχουν την απόλυση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του δημοσίου.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και που επιχειρούν να στρέψουν τη μια ομάδα εργαζομένων ενάντια στην άλλη".


Aνακοίνωση του ΕΚΑ

"Τo EKA στηρίζει τον αγώνα των υπαλλήλων που απολύονται από το δημόσιο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 103 χρόνια και καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αντεργατική και ανάλγητη πολιτική της. Μέσα από τις ενέργειές της στέκεται απέναντι όχι μόνο στους υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας με στόχο τον αποκλεισμό των πιο φτωχών εργαζομένων από κάθε κοινωνικό αγαθό και κοινωνικές υπηρεσίες που τις συρρικνώνει. Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τώρα απολύονται. Αρχικά οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι σε  Υπουργεία  παίρνουν  και αυτοί το δρόμο προς την ανεργία. Ακολουθούν  οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων.

 Το ΕΚΑ καλεί

 τους εργαζόμενους της Αθήνας, τα Σωματεία μέλη του

Να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης.

Να  πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη,  5 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30μμ, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει και θα καταλήξει στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10), όπου οι καθαρίστριες ένα μήνα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Συντάγματος".
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04/06/2014 - 16:54