Κακοκαιρία Daniel: Στους 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Ταυτοποιήθηκε η σορός του 42χρονου αγνοούμενου

Στον 42χρονο που αγνοούνταν μετά την παράσυρσή του από ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη στον Βόλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε νωρίτερα στον Παγασητικό Κόλπο.

Η σορός περισυνελλέγη από το Λιμενικό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν.

Οι νεκροί μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel είναι μέχρι στιγμής 15, ενώ οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την επίσημη λίστα του υπουργείου Κλιματικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, είναι πλέον δύο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, με βάρκες και ελικόπτερα.

Είχε παρασυρθεί μπροστά στα μάτια του γιου του

Ο 42χρονος είχε παρασυρθεί στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την περασμένη Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος ευτυχώς κατάφερε να σωθεί. Ο άτυχος άνδρας ήταν ο πρώτος που δηλώθηκε αγνοούμενος μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή των τελευταίων στιγμών του 42χρονου από τον γιο του.

«Τελευταία στιγμή που είδα τον πατέρα μου ήταν κρεμασμένος στην πόρτα. Μόλις άκουσε από τη φωνή μου ότι είμαι καλά, μου είπε ‘δεν αντέχω άλλο’ και άφησε τα χέρια του. Ήμασταν μαζί στο αυτοκίνητο. Εγώ κατάφερα να βγω», είπε στον Ant1. «Από τη στιγμή που μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο, δεν τον ξαναείδα. Τον πήρε ο χείμαρρος», πρόσθεσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έσκαβαν με τα χέρια για να βρουν κάποιο ίχνος του.

Είχαν βρει το παντελόνι του

«Βρήκαμε μόνο το παντελόνι του, σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το αυτοκίνητο. Ξέραμε ότι ζωντανό δεν θα τον βρούμε, αλλά ας τον βρίσκαμε. Δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα μας, θέλουμε να τον βρούμε», είχε δηλώσει στο ίδιο κανάλι η αδερφή του αγνοούμενου που τελικά εντοπίστηκε στον Παγασητικό.

Ο πατέρας του 42χρονου είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι: «Προσπάθησε να σώσει το παιδί του. Και δεν πρόλαβε να σώσει τον εαυτό του».

«Ήταν τόσο ορμητικά τα νερά που το τζιπ το έκανε σμπαράλια. Παρακαλώ το Λιμεναρχείο να ψάξει και στη θάλασσα, στην εκβολή του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Να βγάλουν δύο σκάφη να ψάξουν μήπως τον βρούμε. Να βρούμε το παιδί μας, να βρούνε τα παιδιά τον πατέρα τους, να τον αγκαλιάσουμε»», είχε προσθέσει.

Δυστυχώς, οι φόβοι των συγγενών του 42χρονου επιβεβαιώθηκαν…